HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kommunens flytt lämnar plats åt 50 lägenheter

Örnsköldsvik Örnsköldsviks kommun planerar att flytta från Nygatan till det tomma huset Kronan i Inre hamnen. Flytten skulle innebära ett tillskott av ett 50-tal lägenheter.

I dag sitter kommunen i lokaler på Nygatan 16 i centrala Örnsköldsvik. Den planerade flytten till Kronanfastigheten i Inre hamnen, som ägs av kommunen men som i dag stå oanvänd, innebär att kommunen kan sälja sina gamla lokaler som då skulle kunna byggas om till ett 50-tal lägenheter.

– Mycket positivt att både kunna åstadkomma bostäder, och därmed en försäljning och intäkter till kommunen, och dessutom förbättra våra kontorslokaler för både besökare och medarbetare, säger Bengt Westin, kommundirektör.

Den renovering som skulle behöva göras i Kronanfastigheten i form av VVS-, el-, målnings- och golvarbeten beräknas kosta cirka 21 miljoner kronor. Arbetet påbörjas tidigast andra kvartalet 2014. För att göra fastigheten på Nygatan mer attraktiv föreslås den säljas tillsammans med intilligande Fabriksgatan 10.

– Kommunstyrelsen har uppdraget att jobba för fler bostäder för äldre. Nu ser vi goda möjligheter till det och också till att minska lokalytor inom kommunkoncernen som är ytterligare en uppgift, säger Elvy Söderström, kommunstyrelsens ordförande.

På onsdag den 29 maj tas det formella beslutet om kommunen flyttar till Kronan. Vilka verksamheter som kan komma att flytta in vid hamnen ska studeras närmre. Beslut om flytten kan vara klart till hösten, enligt kommundirektör Bengt Westin.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.