HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kommunfastigheter och Mimer först ut i miljöprojekt

Eskilstuna Under 2014 är Eskilstuna Kommunfastigheter och Mimer med i ett forskningsprojekt om energivanor. Målet är att minska energianvändningen med 20 procent.

Projektet går ut på att ta fram en interaktiv utbildning som riktar sig till nyinflyttade hyresgäster. De kommunala bostadsbolagen Eskilstuna Kommunfastigheter och Mimer deltar genom att utbilda sina fastighetsskötare och bovärdar, som i sin tur instruerar de nyinflyttade i den interaktiva utbildningen. Under det första året kommer 100 nyinflyttade hyresgäster i Eskilstuna och Västerås att utbildas, och därefter kommer informationen att spridas vidare.

I projektet får hyresgästerna återkoppling på sin egen elanvändning för varje apparat i hushållet och har på så sätt möjlighet att lägga grunden för nya, mer miljövänliga, vanor.

Läs ocksåElpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari"Inger slipper kallhyra

Målet är att bostadsbolagen ska minska sin energianvändning med 20 procent.

Projektet leds av Interactive Institute Swedish ICT. Förutom Kommunfastigheter och Mimer deltar även Sabo samt länsstyrelsen i Södermanlands län och Västmanlands län.

Läs också Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips Värmen redan katastrofdyr för Britta: ”Det kommer bli värre” Dvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia Elpriserna: Göran blir utan regeringens stödpengar – får strömmen direkt från greven

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.