Annons

Konflikten trappas upp på Herrgården

Malmö ​Återigen väljer hyresvärden Bostads AB Gröningen att stranda hyresförhandlingarna i skandalområdet i Herrgården i Malmö.  Den här gången handlar förhandlingarna om ersättningar för renoveringar. Hyresgästföreningen anser att renoveringarna egentligen handlar om standardsänkningar och vill inte gå på med några hyreshöjningar.

Hyresvärden Bostads AB Gröningen på Herrgården strandade årets förhandlingar efter att Hyresgästföreningen vägrade gå med på de hyreshöjningar på 5,5 procent som företaget krävt. Nu kommer nästa kalldusch för hyresgästerna. Hyresvärden hänvisar till standardförbättringar efter de renoveringar som genomförts i nedgångna området och vill höja hyrorna ännu mer, något som Hyresgästföreningen inte heller vill gå med på.

Sent igår eftermiddag valde därför Bostads AB Gröningen via sitt ombud Kanslihuset att stranda även de förhandlingarna. Nya avier med en högre och därmed en ännu inte förhandlad hyra hade de redan skickat ut till hyresgästerna.
– Deras strategi är går det så går det, säger Lars Persson förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Bostads AB Gröningen vill höja hyrorna ytterligare eftersom de menar att renoveringarna i det slitna området lett till standardförbättringar, något som generellt ger värden möjlighet att höja hyrorna. Men Lars Persson på Hyresgästföreningen menar att det i många lägenheter på Herrgården inte skett några standardförbättringar efter renoveringarna – tvärt om.
– Tidigare hade de målade träluckor i köken, nu har de folieluckor. Och stänkskydden i köken som tidigare var kakel är nu laminatskivor. Det är ju definitivt inga standardförbättringar som de kan få ersättning för, säger Lars Persson.
 
Hur ska situationen på Herrgården kunna lösas?
– Just nu känns det som det här aldrig tar slut, säger Lars Persson.
 
Hem & Hyra har inte lyckats nå Andrés Aulik, Bostads AB Gröningens ägarrepresentant.
 
 

Annons
Tvingas leva med mögel och skadedjur 

Annons
Läs ocksåUnika draget: Hyresgäster strandar storförhandling – för att tvinga fram förhandling
Läs också Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen Så svarar värdarna på kritiken om smyginförd marknadshyra: ”Skillnaden minskar efterhand” Förra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.