HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Konkurs gör ingen skillnad på Plogen

Trollhättan ​Danska Centerplan har begärts i konkurs. Företaget är moderbolag åt Centerplan T& U som äger det misskötta kvarteret Plogen i Trollhättan. På kort sikt innebär en konkurs ingen skillnad för de närmare 300 hyresgästerna i området.

​Ägarstrukturen är minst sagt komplicerad och det är svårt att i dagsläget överblicka vad en konkurs kan få för effekter. På lång sikt kan det eventuellt bli tal om ägarbyte men på kort sikt betyder en konkurs ingenting enligt Hyresgästföreningens chefsjurist Lennart Björkman.
– Ingen kommer till exempel att vräkas från sina lägenheter, säger han.

Tidigare i höstas vände sig Hyresgästföreningen till hyresnämnden med begäran om tvångsförvaltning. Den begäran ligger nu på is, sedan bolagets förvaltningsorganisation Bovista presenterat konkreta planer för området. Bland annat ska arbetet med att åtgärda fasader och tak påbörjas under första kvartalet 2009.
– Vi får se vart det slutar, men vår utgångspunkt är att en konkurs inte påverkar de planerade åtgärderna och att det i övrigt inte stör förvaltningen, säger Lennart Björkman.

Annons
Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.
Annons
Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.