Annons

Konkursansökan för All Nordic lämnas in i morgon

Markaryd All Nordics skulder uppgår enligt Hyresgästföreningen till nästan 420 000 kronor. Detta med en viss reservation för att ytterligare krav kan komma in. Carl-Göran Tauson, likvidator för bolaget har ytterligare några gäldenärer på sin lista. Och deras krav ligger tillsammans på över 4 miljoner kronor. I morgon lämnar han in konkursansökan till Växjö tingsrätt.
– Det finns ingen revisor och så vitt känt ingen bokföring efter den 20 april 2008. Och man har hela tiden att göra med de här hyresgästerna och ligger i hyresnämnden. Så allt tyder på att vi har att göra med en konkurspretendent, säger Carl-Göran Tauson.
Han väntar under dagen på ytterligare några besked, men i morgon kommer han att lämna in sin konkursansökan till Växjö tingsrätt. Sedan är det tingsrätten som beslutar om konkursförvaltare utifrån handlingarna.
 
All Nordic fastigheters skulder är omfattande. De är skyldiga pengar för olja, el, kabel-tv och tjänster från Markarydsbostäder, en revisionsbyrå med mera. Dessutom har hyresgästerna ställt krav på kompensation i form av vardera två månadshyror.
Det är många minustecken i räkningen, även om det också finns plus.
– Fastigheterna är på tillgångssidan. De vet jag inte vad de är värda, men de lär inte vara värda de där beloppen för då hade man gjort något åt det, säger Carl-Göran Tauson.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar De ger aldrig upp kampen Förvaltare rustar upp All Nordics fastigheter Hyresgästföreningen betalar olja ur egen ficka All Nordic i konkurs nästa vecka All Nordic har begärts i likvidation

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.