HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kontraktet hotas i väntan på miljonarv

Malmö Hyresgästens ekonomi håller inte måttet för att ta över lägenhetskontraktet, anser Heimstaden. Men mannen säger sig vänta på ett miljonarv och tar strid för bostaden.
Foto: Kristina Wahlgren

Skulder hos kronofogden och utebliven inkomst under flera års tid. Detta gör att hyresvärden inte vill låta mannen ta över sin mammas hyreskontrakt. Kvinnan dog tidigare i år men Heimstaden menar att det var först efter det som sonen flyttade in i lägenheten på riktigt. Värden anser att bostaden är för liten för att två personer ska kunna ha bott i den varaktigt.

Heimstaden har även tagit fram tingsrättshandlingar för att visa att mannen “inte iakttar den skötsamhet en hyresvärd normalt kan kräva av en hyresgäst”

Läs ocksåBlåste Försäkringskassan på 240 000 kronor med falska hyreskontrakt

Hans bild skiljer sig stort från fastighetsägarens. Han har berättat för hyresnämnden att han varit skriven i lägenheten i mer än tio är och att han har bott i den i omgångar.

Annons

Hyresvärden har sagt upp kontraktet och kopplat in hyresnämnden för att kunna dra tillbaka lägenheten. Men mannen menar att han har behov av att ha kvar bostaden. Värdens åsikter om hans ekonomi bemöter han med uppgifter om ett kommande miljonarv som skulle sätta hans situation på fötter igen och lösa skulderna. Han ser därför inga hinder för att han skulle kunna ta över ansvaret för hyreskontraktet.

Hyresnämnden har ännu inte tagit något beslut i frågan.

Annons
Läs ocksåKontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad”Nicholas Moga, hyresgäst hos Burlövsbostäder i Arlöv, tittar ut från sin balkong.
Läs också Hyresgästerna tog strid för träden som värden ville fälla: “Varmare i lägenheten när skuggan försvinner” Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån" Johan håller sekundkoll på värmen med egen uppfinning – fick rätt mot hyresvärden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.