Annons

Kontraktet hotas i väntan på miljonarv

Malmö Hyresgästens ekonomi håller inte måttet för att ta över lägenhetskontraktet, anser Heimstaden. Men mannen säger sig vänta på ett miljonarv och tar strid för bostaden.
Foto: Kristina Wahlgren

Skulder hos kronofogden och utebliven inkomst under flera års tid. Detta gör att hyresvärden inte vill låta mannen ta över sin mammas hyreskontrakt. Kvinnan dog tidigare i år men Heimstaden menar att det var först efter det som sonen flyttade in i lägenheten på riktigt. Värden anser att bostaden är för liten för att två personer ska kunna ha bott i den varaktigt.

Heimstaden har även tagit fram tingsrättshandlingar för att visa att mannen “inte iakttar den skötsamhet en hyresvärd normalt kan kräva av en hyresgäst”

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Hans bild skiljer sig stort från fastighetsägarens. Han har berättat för hyresnämnden att han varit skriven i lägenheten i mer än tio är och att han har bott i den i omgångar.

Annons

Hyresvärden har sagt upp kontraktet och kopplat in hyresnämnden för att kunna dra tillbaka lägenheten. Men mannen menar att han har behov av att ha kvar bostaden. Värdens åsikter om hans ekonomi bemöter han med uppgifter om ett kommande miljonarv som skulle sätta hans situation på fötter igen och lösa skulderna. Han ser därför inga hinder för att han skulle kunna ta över ansvaret för hyreskontraktet.

Hyresnämnden har ännu inte tagit något beslut i frågan.

Annons
Läs ocksåBesöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp”
Läs också Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.