Annons

Kraftigt hyreskrav från Tranemo bostäder

Tranemo Tranemo bostäder har kommit med ett av de högsta hyreskraven i regionen. Ett krav som skulle höja hyran med nästan 3 000 kronor om året för en normaltvåa.

Ytterligare ett hyreskrav har kommit in i regionen. Det är det kommunala bostadsbolaget Tranemo bostäder som begär en höjning på 5,75 procent för nästa år. Från Hyresgästföreningens sida är man medveten om att bolaget har en anstängd ekonomi men vill att man ska se andra sätt att lösa problemen. 

– Många lediga lägenheter tär på ekonomin och underhållsbehovet växer sig allt större. Men hyreshöjningar inte enda sättet att långsiktigt förbättra bolagets ekonomi, säger Hyresgästföreningens förhandlare Ann-Christin Josefsson, i ett pressmeddelande. 

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Kravet skulle  innebära att hyran för en normaltvåa skulle gå upp med 243 kronor i månaden eller nästan 3 000 kronor per år.
Den nya hyran är tänkt att gäll från 1 mars 2014. Förhandlingarna startar 9 januari och berör cirka 864 hushåll.

Annons

Snittet för de yrkanden som kommit in från kommunala hyresvärdar ligger idag på 2,72 procent. 

Det redan flera uppgörelser som är klara för 2014. Du hittar dem här. 

Annons

På andra håll pågår ännu hyresförhandlingar. Här kan du läsa hur mycket hyresvärdarna vill höja hyrorna.

Läs också Lediga lägenheter i lyxigt golfboende Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg Nytt söksystem i Tranemo Nytt bostadsområde i Tranemo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.