Annons

Nytt söksystem i Tranemo

Tranemo "Vi vill göra det lättare att söka lägenhet i Tranemo och orterna häromkring." Det säger Tranemo Bostäders vd Annika Björklund Fagrell apropå att bolaget anslutit sig till webbplatsen Boplats Sverige.
Foto: Kajsa Wedberg
Tranebostäders vd Annika Björklind Fagrell hoppas att webbplatsen Boplats Sverige ska fungera som ett skyltfönster för bolagets hyresrätter.

Tranemos kommunala bostadsbolag Tranemo Bostäder har anslutit sig till webbplatsen Boplats Sverige. Syftet är att visa upp en bredare hyresmarknad och underlätta bostadssökandet.

– Vi tror och hoppas att fler kommer att få hjälp att hitta just den lägenheten de vill ha, säger vd:n Annika Björklind Fagrell.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Boplats Sverige fungerar ungefär som ett hyresrätternas hemnet. Som bostadssökande går man in, fyller i sina uppgifter och önskemål för att sedan få ett brett utbud av lediga lägenheter presenterade för sig. Lägenheter som ligger just i det geografiska område som man vill bo i. I det här fallet alltså, Tranemo.

– Med tanke på hur stor bostadsbristen är i dag tror jag att det är viktigt att visa på olika alternativ. Om man inte kommer från Tranemo kanske man inte vet hur nära vi har till grannstäderna Borås, Ulricehamn och Svenljunga. Och då kanske man inte kommer på tanken att söka bostad hos oss för att jobbpendla till någon av de orterna. Genom att ansluta oss till Boplats Sverige kan vi nå en bredare grupp av bostadssökande, säger Annika Björklind Fagrell.

Annons

Vad gör man om man redan står i er bostadskö?

Läs ocksåGratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostarEn tvådelad bild. Ett porträtt på en man med glasögon och grått hår. En kö av Duplo-figurer.

– Ingenting. Vi ser till att de som redan söker bostad hos oss får behålla sin plats i kön. Men det kommer att krävas att man loggar in på Boplats Sverige med ett så kallat Bank ID. Har man inte det så kan man komma in på vårt kontor så hjälper vi till att komma igång.

Vad kostar satsningen?

Annons

– Som hyresvärd betalar man en summa som står i proportion till hur många lägenheter man har. Och med våra cirka 800 lägenheter blir det en försvinnande liten kostnad. Vi räknar tvärtom med att kunna spara tid genom att digitalisera lägenhetssökningen istället för att, som i dag, hantera den manuellt.

Läs ocksåGav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

 

Fakta: Boplats Sverige
  • Boplats Sverige är en rikstäckande gemensam marknadsplats på webben där bostadssökande kan leta efter lediga hyreslägenheter.
  • Inloggning sker med Bank ID eller Freja eID.
  • Sidan ägs av Vitec Förvaltningssystem AB som utvecklar sidan i nära samarbete med en referensgrupp av hyresvärdar.
  • Idag är 20 procent av Sveriges hyreslägenheter anslutna till Boplats Sverige.

Källa: Boplats Sverige

Läs också Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Så måste du göra för att få en bostad i andra hand: "Gäller att sälja in sig själv"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.