Annons

Krav på hyreshöjning i Tranemo

Tranemo Kommunala Tranemo Bostäder vill höja hyran med 3,87 procent nästa år och menar att för många tomma lägenheter är en bidragande orsak.
Hyresgästföreningen och Tranemo Bostäder ska inleda förhandlingarna för bolagets drygt 800 lägenheter inom ett par veckor. 
 
Ann-Christin Josefsson som förhandlar för Hyresgästföreningen anser att det ekonomiska läget är fortsatt gynnsamt för hyresvärdarna.
 
– Det ekonomiska läget bäddar för en måttlig hyreshöjning utan att det bekostas med sänkt underhåll. Och kostnaden för tomma lägenheter skall inte enbart bäras av nu boende hyresgäster, säger hon.
 
Förutom att Tranemo Bostäder brottas med problem med hög vakansgrad motiverar de höjningskravet till Hyresgästföreningen med ökade energipriser och ett stort underhållsbehov.
 
En hyreshöjning på 3,87 procent skulle innebära att en trea på 70 kvadratmeter blir cirka 170 kronor dyrare per månad.
 
Hem & Hyra har sökt Tranemo Bostäder utan framgång.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.