Annons

Krävde utredning av ljudstörningar – nej för tredje gången

Malmö Hyresgästerna menar att de plågas av elektromagnetism och strålning. Paret i MKB-huset har drivit frågan hela vägen till Mark- och miljödomstolen.

Desperata nödrop om outhärdliga ljud som förpestar tillvaron, så beskriver paret i Malmö själva bakgrunden till sin strid med myndigheterna. Hyresgästerna började driva frågan för över ett och ett halvt år sedan och tog först kontakt med sin hyresvärd MKB. Men responsen har varit ljum.

Varken MKB eller miljöförvaltningen i Malmö stad lyckades mäta upp något ljud. Miljöförvaltningen har ifrågasatt om det huvud taget kan uppstå ljud på det sätt som hyresgästerna har hävdat och avfärdar det som “teorier” och hänvisar till uppgifter från Strålskyddsmyndigheten. Fallet gick vidare till Länstyrelsen i Skåne som gick på samma linje och avslog överklagandet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Paret anser att MKB inte har gjort tillräckligt för att få tyst på oljudet i deras lägenhet. De är övertygade om det är joniserande strålning och elektromagnetiska fält som plågar dem och har överklagat hela vägen till Mark- och miljödomstolen i Växjö som nu blir tredje instans att avfärda uppgifterna.

Annons
Läs också Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.