Annons

Kräver 20 000 kronor ersättning för flera års störningar

Svenljunga Skrål, skrän, spritfester och folk som har sprungit ut och in. Hyresgäster i Svenljunga har i åratal tvingats leva vägg i vägg med en alkoholiserad man som stört dygnet runt. Mannen flyttade till slut. Nu krävs Svenbo på 21 500 kronor. – Det är inte rimligt att behöva leva med störningar under fyra års tid, säger Hyresgästföreningens jurist Karin Andersson.

​Grannens vilda leverne blev allt svårare att härda ut och klagomålen till värden kom allt oftare. Efter fyra tuffa år blev det till slut ett avgörande, kommunala bostadsbolaget Svenbo i Svenljunga vände sig till hyresnämnden för att få mannen avhyst. I nämnden beslutades att mannen måste flytta.

Där kunde historien tagit slut. Men Hyresgästföreningen tycker att det är orimligt att hyresgäster under så lång tid tvingas leva med en ständigt festande granne och kräver ersättning för medlems räkning.
– En allvarlig brist som en störning är kan man ha rätt till ersättning, säger Karin Anderson.
En månadshyra, 5 800 kronor, per år som störningarna pågått är en skälig ersättning anser hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Svenbo avvisar kravet i ett brev och hävdar att de gjort vad som krävs; pratat med mannen, skickat varningsbrev och till slut ansökan till hyresnämnden om att få mannen vräkt.
– Att inte betala ut någon ersättning är snålt och en tråkig inställning, säger Karin Andersson.

Annons

Betalar inte värden frivilligt är det till tingsrätten man vänder sig. Karin Andersson hoppas nå en frivillig uppgörelse.

Hem & Hyra har sökt Svenbo för en kommentar utan resultat.

Annons
Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans" Ewas bullerfasa fortsätter – värden och gymmet skyller på varandra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.