Annons

Kristaller till Vätterhem

Jönköping ​Vätterhem har utsetts till Sveriges bästa kommunala hyresvärd när det gäller profil, produkt och service. Det är företaget Aktivbo som efter kundundersökningar delar ut ”Kundkristaller”.

​För femte året i rad delar Aktivbo ut ”Kundkristaller” för bästa kundservice där privata och kommunala fastighetsbolag fått mäta sig mot varandra. Vätterhem fick pris för bästa företag i tre av fyra klasser; bästa service, bästa produkt och bästa profil.

– Det är kanonkul. Det är ju hyresgästerna som ger oss det här priset, säger Christer Ask, marknadschef för Vätterhem.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Kan ni bli bättre?
 
– Vi har jobbat mycket med vår utemiljö och det har gett bra resultat och där ska vi satsa ännu mer. Vi har även konverterat till fjärrvärme och måste satsa på information kring det. Vi har tidigare haft en inomhustemperatur på 23 grader och nu ligger den på 21 grader, vilket vi är överrens med
Hyresgästföreningen om. Men vi ska gå ut i vår kundtidning och förklara varför det har blivit kallare så att hyresgästerna förstår, säger Christer Ask.
 
Totalt svarade 70 procent av Vätterhems hyresgäster, vilket innebär 1 750 inlämnade svar.
Enligt Aktivbo utses vinnarna bland de omkring 100 stora och medelstora bostadsföretag som under 2009 genomfört kundundersökningar via Aktivbo. Hyresvärdarna har tillsammans närmare 500 000 lägenheter, det vill säga nästan en tredjedel av alla hyreslägenheter i Sverige.
 
Här är alla vinnarna:
Bästa Profil: Privata: Amlövs Fastighetsförvaltning AB. Kommunala: Bostads AB Vätterhem. Giganter: AB Gavlegårdarna och Hyresbostäder i Norrköping AB
Största Lyft Service: Privata: Diligentia AB. Kommunala: Telge Hovsjö AB. Giganter: AB Stångåstaden
Bästa Produkt: Privata: ByggVesta AB. Kommunala: Bostads AB Vätterhem. Giganter: Örebro Bostäder AB
Bästa Service: Privata: Byggnadsfirman Ernst Rosén AB. Kommunala: Bostads AB Vätterhem. Giganter: AB Stångåstaden.
Hederspriser: Lyft service lokaler: Nacka Kommun. Medarbetarindex: Bostads AB Mimer. Lyft Service Äldreboende: Micasa Fastigheter i Stockholm AB.

Annons
Läs också Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Hem & Hyra-redaktörer prisas för modig bevakning av viktigt område Dubbelt upp i utmärkelser för Västerviks bostads – på en och samma vecka Samson prisades i Tranås Miljöpriser till Värnamo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.