Annons

Kritik mot hög borgensavgift i Köping

Köping Varje år betalar Köpings Bostads AB över två miljoner i borgensavgift till kommunen. Det blir 96 kronor i månaden för hyresgästerna. "Orättvist", tycker Hyresgästföreningen.

För att få fart på den bostadspolitiska debatten inför valet har Hyresgästföreningen i Köping antagit ett lokalt bostadspolitiskt program, som presenterades i helgen. Frågor om trygghet och boinflytande är viktiga punkter i programmet. Men den fråga som engagerar hyresgästerna mest är borgensavgiften på över två miljoner kronor som Köpings Bostads AB, KBAB, betalar till kommunen varje år. Det innebär 96 kronor i månaden per lägenhet för hyresgästerna.

– Det är en oskäligt hög värdeöverföring och kan närmast betraktas som en extra skatt för kommunens hyresgäster, säger Johan Lindahl, bostadspolitisk utredare på Hyresgästföreningen Aros- Gävle.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen anser att alla Köpingsbor har samma ansvar att bidra till att finansiera välfärd och infrastruktur och vill därför avskaffa dubbelbeskattningen av hyresgästerna. 

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.