HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kritik mot hög borgensavgift i Köping

Köping Varje år betalar Köpings Bostads AB över två miljoner i borgensavgift till kommunen. Det blir 96 kronor i månaden för hyresgästerna. "Orättvist", tycker Hyresgästföreningen.

För att få fart på den bostadspolitiska debatten inför valet har Hyresgästföreningen i Köping antagit ett lokalt bostadspolitiskt program, som presenterades i helgen. Frågor om trygghet och boinflytande är viktiga punkter i programmet. Men den fråga som engagerar hyresgästerna mest är borgensavgiften på över två miljoner kronor som Köpings Bostads AB, KBAB, betalar till kommunen varje år. Det innebär 96 kronor i månaden per lägenhet för hyresgästerna.

– Det är en oskäligt hög värdeöverföring och kan närmast betraktas som en extra skatt för kommunens hyresgäster, säger Johan Lindahl, bostadspolitisk utredare på Hyresgästföreningen Aros- Gävle.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Hyresgästföreningen anser att alla Köpingsbor har samma ansvar att bidra till att finansiera välfärd och infrastruktur och vill därför avskaffa dubbelbeskattningen av hyresgästerna. 

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.