Annons

K/S Sweden Real Estate säljer i Söderhamn

Gävleborg Jan Andersson har nu sålt ytterligare fastigheter för K/S Swedens räkning. Stenhus AB köper två fastigheter i Stugsund och en i Söderhamn.

Det är en mycket nöjd Jan Andersson som ringer upp och berättar om försäljningen av Strandgatan 18 och Rådmansgatan 2 i Stugsund och Kunsgatan 27 A och B i Söderhamn. Nu har han sålt sammanlagt 15 av 29 fastigheter som K/S Sweden Real Estate Portfolio äger i Sverige:

– Det här känns mycket bra. Pengarna vi får in kan vi använda till underhåll till de fastigheter som finns kvar.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Jan Andersson vill dock inte kommentera Hyresgästföreningens planer på att söka tvångsförvaltning för K/S Swedens fastigheter i Österfärnebo, Gysinge, Borlänge, Hedemora och Arboga. 

Lennart Hammarsten, ägare till Stenhus AB i Söderhamn, är också nöjd. Han är köpare till de tre fastigheterna i Söderhamns kommun med sammanlagt 22 lägenheter.

Annons

– Vi ser det här som ett långsiktigt ägande och eftersom jag är litet halvkändis här i stan vet hyresgästerna vem jag är och flera har hört av sig och varit positiva till att vi tar över.

Läs ocksåElen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"Hyresgäst framför hyreshus i Värnamo.

Stenhus AB drivs av Lennart Hammarsten och hans två söner och de äger redan flera fastigheter i centrala Söderhamn. 

Husen i Stugsund har en hel del brister, hur ser du på det?

Annons

– En del handlar om vanligt underhåll men vi ska snarast byta staketet som är helruttet, fixa lås, belysning och sätta upp brandvarnare. Vi ska också städa ur källarna för det behövs verkligen.

Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.
Läs också Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.