HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kvinna hade kackerlackor i hemmet − vill ha reducerad hyra

Hässleholm En kvinna i Hässleholm har haft problem med ohyra i sin lägenhet. Nu vill hon ha reducerad hyra men det vill inte värden gå med på. Ärendet avgörs i hyresnämnden.

I februari i år hittades ohyra i en trappuppgång i en fastighet i Hässleholm. Anticimex sanerade utrymmet och gjorde därefter hembesök i lägenheterna. När de undersökte kvinnans hem satte de ut fällor som skulle fånga in kackerlackorna. Några veckor senare gjorde Anticimex ett nytt hembesök och hittade totalt 5 kackerlackor i fällorna.

Hyresgästen kontaktade sin privata hyresvärd i hopp om att få reducerad hyra. Hennes argument är att hon anser att hon är begränsad i sin nyttjanderätt.

Läs ocksåEllinor väcktes av att råtta sprang på täcket – evakuerad hela sommaren utan sin hund

I skrivelsen till hyresnämnden framkommer att hon känner ”oro över att ta hem besök (såsom vänner, familj) orolig över att få med ohyra när hon besöker andra familjer.” Därför vill hon ha hyresnedsättning med 25 procent från februari månad till och med den dagen då Anticimex kan garantera att ohyran är borta.

Hyresvärden har inga planer på att betala ut varken skadestånd eller hyresnedsättning. De anser att det inte är dem som orsakat ohyran och att de agerat tillräckligt i saken.

Hyresgästen har nu tagit ärendet till hyresnämnden. Alla parter ska få yttra sig fram till och med den 11 juni, sedan tar hyresnämnen ett beslut om hur ärendet ska hanteras.

Läs ocksåChristian kräver Edshus på ersättning för lusdrabbad sängvägglöss, Edshus, säng
Läs också "De rör sig i sängar och soffor" – så blir du av med långsprötad silverfisk i lägenheten Blodsugarna kröp i Blessies trapphus Pandemin stoppar vägglössen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.