Annons

Kvinna hade kackerlackor i hemmet − vill ha reducerad hyra

Hässleholm En kvinna i Hässleholm har haft problem med ohyra i sin lägenhet. Nu vill hon ha reducerad hyra men det vill inte värden gå med på. Ärendet avgörs i hyresnämnden.

I februari i år hittades ohyra i en trappuppgång i en fastighet i Hässleholm. Anticimex sanerade utrymmet och gjorde därefter hembesök i lägenheterna. När de undersökte kvinnans hem satte de ut fällor som skulle fånga in kackerlackorna. Några veckor senare gjorde Anticimex ett nytt hembesök och hittade totalt 5 kackerlackor i fällorna.

Hyresgästen kontaktade sin privata hyresvärd i hopp om att få reducerad hyra. Hennes argument är att hon anser att hon är begränsad i sin nyttjanderätt.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

I skrivelsen till hyresnämnden framkommer att hon känner ”oro över att ta hem besök (såsom vänner, familj) orolig över att få med ohyra när hon besöker andra familjer.” Därför vill hon ha hyresnedsättning med 25 procent från februari månad till och med den dagen då Anticimex kan garantera att ohyran är borta.

Annons

Hyresvärden har inga planer på att betala ut varken skadestånd eller hyresnedsättning. De anser att det inte är dem som orsakat ohyran och att de agerat tillräckligt i saken.

Hyresgästen har nu tagit ärendet till hyresnämnden. Alla parter ska få yttra sig fram till och med den 11 juni, sedan tar hyresnämnen ett beslut om hur ärendet ska hanteras.

Annons
Läs ocksåVägglössen kröp på väggar och tak – ändå slog mannen inte larm: ”Extrema mängder”Vägglöss fanns i alla lägenheter i trappuppgången utom två. Anticimex hade inga problem att lista ut varifrån ohyran spreds.
Läs också Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia" Likmaskar spreds mellan lägenheter på trygghetsboende: "Vi visste inte vad det var" Ingen lyssnade på Ninni – nu saneras hennes lägenhet från skadedjur för tolfte gången Hyresgäst bjöd in vägglöss i lägenheten – därför får hon behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.