Annons

Kvinna med stökiga gäster vräks från lägenhet

Uddevalla Bråk, stök under flera år och somras brann det i lägenheten. Det ligger bakom att en kvinna nu vräks från sin lägenhet i Uddevalla.

Hyresvärdens motivering för att få hyresgästen vräkt har varit att hon och hennes gäster stört grannarna både dagtid och nattetid. Grannarna har vittnat i domstol om störd nattsömn och oro över drogpåverkade gäster kommit till kvinnans lägenhet. Kvinnan har också uppträtt berusad och drogad.

I somras uppstod kraftig rökutveckling från lägenheten och räddningstjänsten fick rycka ut. Det visade sig vara plast som brann i lägenheten, men lyckligtvis hade elden inte spridit sig.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon har också bytt lås till bostaden, utan att ha fastighetsägarens tillåtelse.

Annons

I sin motivering till hyresnämnden för att få kvinnan uppsagd har hyresvärden bland annat hänvisat till övriga hyresgästers säkerhet.

Trots flera påstötningar har det inte blivit lugnare för de övriga som bor i huset.

Annons
Läs ocksåTrakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hemEtt bildmontage med ett hyresavtal, en dörrklocka och en siluett av en kvinna.

Hyresnämnden går på värdens linje och godkänner uppsägningen, med motiveringen att hyresgästen och hennes besökare varit störande för sina grannar. Kvinnan måste därmed flytta från lägenheten.

Läs också Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.