Annons

Kyrkan vill vräka obekväm hyresgäst

Landskrona Mannen hävdar att kyrkan är skyldig honom pengar för renoveringar han har utfört i sin hyresrätt. Kyrkan menar att hyresgästen ägnar sig åt utpressning och vill få mannen vräkt. Ärendet har överklagats till hovrätten.
foto från kyrkogård
Foto: Pixabay
Hyresgästen anklagas bland annat för hot och utpressning. Mannen, som bor granne med kyrkogården, menar att han endast vill få tillbaka pengar som han har lagt ut för renoveringsarbeten. Kyrkogården på bilden har inget med Häljarps församling att göra.

För 15 år sedan flyttade mannen in i huset som ägs av Häljarps församling. Eftersom byggnaden var i dåligt skick började hyresgästen att renovera bostaden. Under 2010 tecknade kyrkan ett avtal med mannen där han fick ersättning för utlägg. I avtalet angavs det även att några fler utbetalningar inte skulle göras. Men under åren som har gått har renoveringarna fortsatt och de kvitton som mannen vill ha betalt för har ökat.

Enligt handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö hävdar hyresgästen att kyrkan i dag är skyldig honom 625 000 kronor. Kyrkan menar att hyresgästen har saknat tillstånd för de renoveringar som har utförts de senaste åren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Representanter från församlingen uppger även att de utsätts för utpressning av hyresgästen. Enligt vittnen har mannen, i samband med att han krävt pengar för sina utlägg, bland annat anklagat församlingen för ekobrott samt för att ha anlitat svart arbetskraft. De hotfulla mejlen ska bland annat ha skickats till Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, polisen och biskopen i Lund.

Annons

Hyresnämnden uppger att det kan finnas skäl att upplösa ett hyresförhållande om det finns starka motsättningar mellan en hyresvärd och en hyresgäst. Enligt hyresnämndens beslut ska mannen lämna bostaden senast 4 februari 2019.

Hyresgästen anser att beslutet är felaktigt och har överklagat ärendet till hovrätten.

Annons
Läs ocksåHyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyrorPerson som river hyreskontraktet.
Läs också Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.