Annons

Låg höjning i Grums

Grums Den första hyresförhandlingen i Värmlands län är klar. Grums Hyresbostäder höjer hyran med 0,3 procent nästa år.

Hyresgästerna i de 700 lägenheterna hos Grums Hyresbostäder, är de första i Värmlands län att få hyror förhandlade för nästa år.

Höjningen är 0,3 procent vilket innebär att den som i dag har en hyra på 5000 kronor, får en höjning med 15 kronor i månaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen har Grums Hyresbostäder stora underhållsbehov. Därför kommer tre miljoner användas till förbättrat underhåll under 2016 och en miljon har villkorats under 2017.

– Vi har kommit fram till en uppgörelse som är bra för hyresgästerna. Vi har haft ett gott samtalsklimat med bolaget och även om utmaningarna är stora känns det bra inför framtiden. Höjningen blir inte hög men hyresgästerna i Grums kan ändå räkna med att få bättre underhåll, säger Lena Wielbass Aldén som är ordförande Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation i Grums.

Annons

HYRESYRKANDEN och Hyror FÖR 2016 I VÄRMLANDS LÄN :

Bolag Yrkande i procent Motsvarar i kronor* Ny hyra 2016 Motsvarar i kronor*
Arvika Fastighets 1,5** 75
Forshagabostäder 2 100 Ej klar
Grums Hyresbostäder Inget yrkande 0,3 15
Kilsbostäder 0,95** 48
Kristinehamnsbostäder 2,5 125 Ej klar
Karlstad bostads AB 1,5

75

Ej klar

Säfflebostäder 1,96

98

Ej klar

Annons

*Beräknat på en hyra om 5000 kronor

**Tvåårsuppgörelse från tidigare

Läs ocksåLagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"Tvådelad bild med en man i yngre medelåldern i kavaj och en digital tavla från tingsrätten som visar pågående förhandlingar.
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.