HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Låg höjning i Grums

Grums Den första hyresförhandlingen i Värmlands län är klar. Grums Hyresbostäder höjer hyran med 0,3 procent nästa år.

Hyresgästerna i de 700 lägenheterna hos Grums Hyresbostäder, är de första i Värmlands län att få hyror förhandlade för nästa år.

Höjningen är 0,3 procent vilket innebär att den som i dag har en hyra på 5000 kronor, får en höjning med 15 kronor i månaden.

Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

Enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen har Grums Hyresbostäder stora underhållsbehov. Därför kommer tre miljoner användas till förbättrat underhåll under 2016 och en miljon har villkorats under 2017.

– Vi har kommit fram till en uppgörelse som är bra för hyresgästerna. Vi har haft ett gott samtalsklimat med bolaget och även om utmaningarna är stora känns det bra inför framtiden. Höjningen blir inte hög men hyresgästerna i Grums kan ändå räkna med att få bättre underhåll, säger Lena Wielbass Aldén som är ordförande Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation i Grums.

HYRESYRKANDEN och Hyror FÖR 2016 I VÄRMLANDS LÄN :

Bolag Yrkande i procent Motsvarar i kronor* Ny hyra 2016 Motsvarar i kronor*
Arvika Fastighets 1,5** 75
Forshagabostäder 2 100 Ej klar
Grums Hyresbostäder Inget yrkande 0,3 15
Kilsbostäder 0,95** 48
Kristinehamnsbostäder 2,5 125 Ej klar
Karlstad bostads AB 1,5

75

Ej klar

Säfflebostäder 1,96

98

Ej klar

*Beräknat på en hyra om 5000 kronor

**Tvåårsuppgörelse från tidigare

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"
Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.