Annons

Låg hyreshöjning i Hallsberg

Örebro Hyresgästerna hos Hallbo i Hallsberg är först ut med nya hyror i Örebro län. Där blir höjningen 0,5 procent nästa år.

Den första hyresöverenskommelsen i Örebro län har gjorts offentlig. Det är hyresgästerna i det kommunala bostadsbolaget Hallbos cirka 1600 lägenheter som fått nya hyror för 2017.

Tillsammans med Hyresgästföreningen är de överens om att hyrorna höjs med 0,5 procent 1 januari 2017. I kronor betyder det 25 kronor mer i månaden för den som i dag har en hyra på 5000 kronor per månad.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Uppgörelsen med Hallbo gör att Hyresgästföreningen hoppas på fler låga hyresuppgörelser i länet.

Annons

– Naturligtvis är det bra inför kommande förhandlingar att det finns bolag som visar att det fungerar med låga hyreshöjningar om viljan och ambitionen finns. Samtidigt skiljer sig förutsättningarna delvis åt mellan olika bolag och olika kommuner och vi måste lyssna in företagets argument, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyreshöjningen i juli var inte nog – nu krävs hyresgästerna på flera tusen kronor mer i månadenTvå bilder, den ena på ett hus och den andra på en medelålders man.

Hyresgästföreningen och Hallbo är även överens om att försöka hålla nere hyreshöjningar vid stora ombyggnader och rotrenoveringar för kvarboende hyresgäster.

Annons

– Det är viktigt att vi har nått en principöverenskommelse även när det gäller hyreshöjningar vid stora ombyggnader. Det är en källa till otrygghet bland hyresgäster och inte bra för hyresrätten som boendeform, säger Jonas Gabrielsson.

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Så svarar värdarna på kritiken om smyginförd marknadshyra: ”Skillnaden minskar efterhand” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Efter värdens dolda påslag: Michael och hans grannar får tillbaka över 330 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.