Annons

Låg hyreshöjning i Tanum

Tanum ​Kommunala Tanums Bostäder följer raden av bolag som går med på blygsamma hyreshöjningar i år. Det står klart efter gårdagens förhandling med Hyresgästföreningen.

​Resultatet blev att kallhyran är oförändrad under hela 2010. Varmhyran går upp med 0,9 procent från den första april 2010. För ett hushåll som betalar 5 000 kronor i varmhyra innebär uppgörelsen en höjning med 45 kronor per månad.
Hyran för garage och parkeringsplatser blir oförändrad.

I avtalet ingår det också att bolaget under 2010 satsar en miljon kronor på riktat underhåll, utöver det som redan är planerat.
– Vi fick till ett rimligt avtal. Det speciellt riktade underhållet kommer att göra nytta för hyresgästerna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Fridolfsson i ett pressmeddelande. 

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Tanums Bostäder har närmare 600 lägenheter i Tanumshede, Fjällbacka, Grebbestad och Östad.

Annons
Läs också Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.