HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lägenheten hyrdes ut via Airbnb – nu förlorar mannen kontraktet

Helsingborg Den man som hyrde ut sin lägenhet för 409 kronor natten via Airbnb har nu sagts upp. Hyresnämnden anser att mannen har sitt permanenta boende utomlands och inte har något behov av lägenheten i Helsingborg.
Foto: Skärmdump
Till vänster: Helsingborgshem har tagit en skärmdump från sajten där lägenheten hyrdes ut. Till höger: På sajten hyr privatpersoner ut sina boenden.

Ända sedan den första juni 2008 har mannen hyrt en etta av det kommunala bostadsbolaget i Helsingborg. Hyresvärden sade upp kontraktet då de ansåg att han hyrde ut lägenheten i andra hand utan tillstånd. Bostadsbolaget hävdade också att han hyrde ut sin lägenhet via Airbnb, vilket strider mot bolagets policy. Helsingborgshem tillåter inte kommersiell andrahandsuthyrning.

Hyresgästen kom inte till förhandlingarna i hyresnämnden som beslutade att mannen omedelbart ska flytta. Kontraktet upphörde gälla redan den 28 februari. Hyresnämnden tog inte ställning till den kommersiella uthyrningen.

Läs ocksåBankman i Köpenhamn får rätt att hyra ut

Deras beslut grundades på att mannen har sitt permanenta boende på annan plats än den lägenhet han hyr av Helsingborgshem. Därför anses han inte ha något behov av lägenheten.

Mannen har haft tillstånd att hyra ut sin lägenhet i andra hand under vissa perioder. Men sedan mars 2016 upphörde tillståndet. Sedan januari i år är mannen skriven utomlands.

Ärendet kan överklagas till Svea hovrätt senast den 24 juli.

Läs ocksåNu ska informationen kring andrahandskontrakt bli bättre
Läs också Hyresgäst i bostadsrätt kräver sänkt hyra Sägs upp efter olovlig uthyrning Kö i trapphuset när hyresbluffen avslöjades

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.