HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lägenheter förstörda i brand

Boxholm Ett hyreshus på Storgatan i Boxholm eldhärjades på onsdagen. Inga människor ska ha kommit till skada, men minst tre lägenheter är enligt räddningstjänsten förstörda.
Foto: Jenny Knutsson
, , ,

Det var vid 6-tiden på morgonen som larmet om branden kom, efter att en förbipasserande sett rök från huset. Deltidsbrandkåren i Boxholm var först på plats och fick senare förstärkning med bland annat rökdykare från Mjölby.

Först bedömde räddningstjänsten att branden kunde begränsas till lägenheten där den tycks ha startat, men på förmiddagen spred den sig vidare i huset, bland annat upp i taket.

Läs ocksåGrillade mat inomhus – riskerar att vräkas: "Varit vårdslös"Räddningstjänsten och en grill.

När Hem & Hyra besökte brandplatsen på onsdagsförmiddagen arbetade räddningstjänsten framför allt med översta våningen och taket, som fick sågas upp. Under släckningsarbetet kastades rykande material ner på marken.

– Vi försöker begränsa branden till ena halvan av huset. Men den kryper i tak och väggar. Det är ett gammalt och tillbyggt hus, vilket gör det besvärligt, säger räddningsledaren på plats, brandmästare Stefan Kindberg.

Strax efter lunch bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll. Tre av sex lägenheter i huset ska ha brunnit.

Läs ocksåBrandskyddet underkänns i tusentals radhus i NorrlandEn eldhärjad radhuslänga med uppsamlat bråte efter branden på gräsmattan framför.

– De är förstörda, säger Stefan Kindberg.

Huset ligger mitt i Boxholm och många människor samlades runt det avspärrade området. Johan Johansson är en av dem. Han känner med de drabbade hyresgästerna.

– Det är tråkigt att något sådant här händer, säger han.

Läs ocksåFiskmatare somnade med maten på spisen – nu tvingas han betala 633 000 kronorKöket började brinna när mannen lagade mat

Flera av Johan Johanssons arbetskamrater ingår i deltidsbrandkåren och fick rycka ut på onsdagsmorgonen.

Fastigheten ägs av en privat hyresvärd. Johan Johansson är också hyresgäst men hos en annan värd, det kommunala bostadsbolaget Boxholmshus. Han berättar att han har såväl brandvarnare som brandfilt och en liten brandsläckare hemma.

– Värden satte in brandfilten men släckaren har jag köpt själv. Egentligen tycker jag att det borde finnas i alla lägenheter för det är en bra grej. Om olyckan är framme så kan det gå fort.

Det är ännu oklart vad som orsakade branden i hyreshuset på Storgatan.

Läs även:
Kommunen: ”Alla har tak över huvudet”

Läs också Hjältedådet: Lisas fest räddade grannar ur brinnande radhus Slarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.