Annons

Lågt hyresyrkande i Mark

Mark Marks bostads AB vill höja hyran med drygt 1,7 procent. Det är det lägsta yrkandet i Västra Götaland hittills.

Hyresförhandlingarna för 2014  har dragit igång. Ett tjugotal allmännyttiga bostadsbolag i Sverige har kommit med yrkanden om hyreshöjningar på i snitt 2,81 procent. Det kommunala bostadsbolaget Marks bostads AB ligger under snittet med sitt yrkande på en höjning med 1,72 procent. Det är det lägsta kravet i Västra Götaland och ett av de lägsta i landet.

– Att höja hyrorna är inget självändamål. Vi höjer det vi tycker att vi behöver med tanke på höjda avgifter för till exempel el och sophämtning men också med hänsyn till att lönerna kommer bli högre och räntorna kommer att stiga, säger bolagets vd Magnus Hjelmgren. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästförningens förhandlare Ann-Christin Josefsson ger bolaget rätt i att vissa taxor ökat men tycker ändå att ett bolag som är så starkt finansiellt borde kunnat hantera det utan höjda hyror.

Annons

 – Givet den goda ekonomin för Marks Bostads AB förväntade hyresgästerna sig att hyresvärden varit mer måttlig i sitt krav. Nu får vi förhandla för att få ned kravet till en rimligare nivå, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Läs mer om årets yrkanden i Västra Götaland här

Läs också Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Därför stoppas Linda att byta till drömlägenhet: ”Diskriminerande för oss på mindre orter” Lediga lägenheter i lyxigt golfboende Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.