Annons

Landskronahem höjer hyrorna med upp till en procent

Landskrona Uppgörelsen med Hyresgästföreningen är klar. Första januari får Landskronahems hyresgäster en hyreshöjning på 0,75 procent i genomsnitt.

Hyresuppgörelsen är så kallad differentierad mellan ingen hyreshöjning alls och upp till 1,1 procent. Höjningen går i linje med övriga som hittills är klara i Skåne. Se tabell nedan. Enligt Hyresgästföreningen är orsaken till den relativt låga nivån att det knapp råder någon inflation och att räntorna ligger lågt. Dock finns vissa kostnader som ökar, som till exempel löner och kommunala taxor och avgifter.

Annons
Klara hyror i Skåne 2015 I procent
Båstadhem 0,97%
Hässlehem, Hässleholm 0,97% i genomsnitt
Landskronahem 0,75% i genomsnitt
KKB, Kävlinge 0,7% i genomsnitt
LKF, Lund 1,9% (tvåårsuppgörelse 2014-2015)
MKB, Malmö 1,6% (tvåårsuppgörelse 2014-2015)
Burlövsbostäder 1,5%
Svedalahem 0,8%
Fastighetsägarna syd – Malmö(privata) 1,60%
Göingehem 0,99 % eller 47 kronor per lägenhet och månad
Fabo 0,97%
Stiftelsen Bjärnum-hus 0,87%

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.