Annons

Läsare ifrågasätter undersökning

Nyheter Hem & Hyras undersökning av svarthandeln har upprört besökarna på hemhyra.se. I flera kommentarer ifrågasätts nu resultatet. – Hem & Hyra har ingen anledning att ifrågasätta svaren, men välkomnar en debatt i ämnet och är tacksam om läsare hör av sig och kan berätta om sina erfarenheter, säger redaktionschef Susanne Pettersson.​
Det var i förra veckan som Hem & Hyra rapporterade om den överdrivna svarthandeln. Till skillnad från den allmänna debatten visade Hem & Hyras undersökning att färre än en procent av de tillfrågade hyresgästerna hade köpt sin lägenhet svart. Situationen såg likadan ut i storstäderna och i övriga landet.
 
Resultatet har upprört flera läsare som nu ifrågasätter undersökningen.
 
”Ni har så fel att jag som aldrig brukar kommentera artiklar till och med fick göra det!! Vakna upp era stolp-skott!”, lyder en anonym kommentar och Lena P skriver: ”Hur trovärdig är denna undersökning? Vem vågar gå ut med att man har gjort en kriminell handling som detta”.
Och signaturen BP skriver: ”Eller hur? jag känner flera som har köpt sin lägenhet svart. En av dessa t o m arbetar som polis och har trots det fått erbjudande om att köpa ett förstahandskontrakt i centrala Gbg direkt från hyresvärden!”.
Susanne Pettersson är redaktionschef på  Hem & Hyra:
– Svarthandel med bostäder förekommer. Det förnekar ingen. Frågan är hur pass vanlig den är, säger hon och fortsätter:
– Skop, som är ett fristående välmeriterat opinions- och marknadsundersökningsföretag, gjorde undersökningen åt Hem & Hyra. Ett representativt urval av drygt 1 000 medlemmar i Hyresgästföreningen från hela landet svarade anonymt på frågan om de har köpt sin lägenhet svart. Svaret blev att få av dessa har köpt sin lägenhet svart. Hem & Hyra har ingen anledning att ifrågasätta svaren, men välkomnar en debatt i ämnet och är tacksam om läsare hör av sig och kan berätta om sina erfarenheter.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.