Annons

Ledare på Snabba Boenden häktad – misstänks för grov brottslighet

Stockholm Hem & Hyras har avslöjat hur företaget Snabba Boenden tjänade miljoner på att hyra ut slitna lägenheter till socialtjänsten. Nu har en i bolagets ledning häktats misstänkt för grov ekonomisk brottslighet.
Foto: Kenneth Samuelsson
Barnfamiljer får bo i slitna ettor som kostar socialen 25 000 i månaden.

Det är Aftonbladet som är först med att rapportera om hur fyra personer i ledningen för den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar gripits misstänkta för ekonomisk brottslighet och penningtvätt. Personerna har häktats vid Stockholms tingsrätt och åtal ska väckas 29:e och 30:e november.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0E8bWG/ledare-for-muslimsk-friskola-haktade

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En av de häktade personerna tillhör ledningen i företaget Snabba Boenden i Norden som Hem & Hyra har granskat tidigare.

Annons

Bolaget har som affärsidé att hyra billiga lägenheter av Familjebostäder och Micasa och sedan hyra ut lägenheterna igen till socialtjänsten i Stockholm stad och andra kommuner. Då med ett påslag på uppemot 500 procent. Vår granskning visade att lägenheterna var misskötta och att barnfamiljerna i lägenheterna levde under misärliknande förhållanden.

Läs ocksåFamiljebostäder granskar Snabbaboendes lägenheter

Den aktuella personen som tillhör ledningen i Snabba Boenden i Norden sitter i flera andra bolag som tillhör Al-Azhar, bland annat skolor.

Annons

Enligt protokollet från Stockholms tingsrätt har personen häktats misstänkt för grov trolöshet mot huvudman och två fall av grovt bokföringsbrott. Efter att första häktningstiden löpt ut har personen omhäktats. Den misstänkte förnekar brott.

Läs också Snabba Boenden: ”Lägenheterna är i toppskick” Stockholm stad betalar ockerhyror – för sina egna lägenheter Rädda Barnen: ”Ovärdigt Sverige” Hyresgäst kräver tillbaka 134 000 i överhyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.