HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lekgungor tuggas sönder av hundar

Växjö Växjöhem har beslutat att inte sätta upp några nya gungor på Vintervägen. Åtminstone inte förrän det är stopp på hundarnas framfart.

Växjöhem har fått in flera klagomål på lösa så kallade kamphundar i kvarteret Kråkan på Vintervägen i Växjö. Det finns även misstanke om att hundarna tränats på barnens lekplats, bland annat har barngungorna blivit sönderslitna vid flera tillfällen.

I sin senaste kundtidning till hyresgästerna uppmärksammar Växjöhem problemet och konstaterar att några nya gungor inte kommer att sättas upp förrän det är slut på skadegörelsen, som alltid polisanmäls.

Annons
Läs ocksåMan gick bärsärk i sin lägenhet - "Det var polisen som gjorde det"

I ett brev till hyresgästerna i kvarteret uppmanas även till att kontakta Växjöhem eller polisen så fort man får syn på en lösspringande hund.

I Växjöhems bostadsområden gäller samma regler som i kommunen. Hundar ska vara kopplade på gång och cykelbanor och andra vägar som är avsedda för gående och cyklande, samt alla vägar och torg som omfattas av detaljplanen. Det ska också vara kopplat i Linnéparken, Strandbjörket, Teleborgs slottspark, Arabyparken, Pil-bäcksparken och på Spetsamossen. Även på allmänna lekplatser råder koppeltvång.

Annons
Läs också Slog sönder sin lägenhet - Orsakade vattenskada för en miljon Anders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000" Diabetessjuk krävs på 65 000 av Kalixbo – för repor i hiss Levde i kaos utan el och nycklar – nu tvingas kvinnan bort från lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.