HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lessebohus river efter nyår

Lessebo I dagarna startar upphandlingen av vem som ska riva två hus, totalt elva lägenheter, i Kosta. För att inte störa julhandeln startar rivningen efter nyår.

Lessebohus har under flera år brottats med sina tomma lägenheter, men bolagets vd Håkan Bergström, som tillträdde i februari, ser en ljusning

I början av året hade antalet tomma lägenheter sjunkit något, till 95 stycken. Och sedan dess har det sjunkit ned till dagens 75 tomma lägenheter.

Läs ocksåMiljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Därtill är det alltså dags för rivning på Frommens väg i Kosta. Plus att ett hus, med fyra lägenheter på Frommens väg, har sålts till en företagare från Malmö.

– Han ska flytta in i en lägenhet och sedan ska han göra i ordning resten för sin verksamhet. Det är fullständigt perfekt, säger Håkan Bergström.

Annons

Och då är Lessebohus nere i 60 tomma lägenheter.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

– Vi börjar närma oss en nivå där det är acceptabelt. Ungefär 30 lägenheter till ska vi göra oss av med, antingen så tomställer vi helt med tillsyn, eller så säljer vi. Rivning är också ett alternativ men vi får ju inte riva där vi har hyresgäster, säger Håkan Bergström.

Att ha 30 tomma lägenheter i ett bestånd på totalt 885 lägenheter gör att Lessebos kostym passar, tycker Håkan Bergström.

Annons

– Då har vi ental i varje by och det känns som rimligt. Det betyder ju inte heller att de stor tomma utan de behövs för en viss omsättning, det flyttas och det behöver renoveras, säger Håkan Bergström.

Läs ocksåBilliga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggenBostadskön i Varberg är lång och det är bra att det byggs fler lägenheter, tycker Annelie Bertilsson och Jörgen Karlsson. Men inte om det sker till priset av att äldre, billigare hyresrätter stryker med. På Krabbes väg har just detta skett. Hyrorna i de nybyggda husen är betydligt högre.
Läs också Slussvaktarens hyresbostad rivs när ny sluss ska byggas Handelsträdgården rivs i höst – 300 bostäder ska byggas på tomten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.