Annons

Lessebohus river efter nyår

Lessebo I dagarna startar upphandlingen av vem som ska riva två hus, totalt elva lägenheter, i Kosta. För att inte störa julhandeln startar rivningen efter nyår.

Lessebohus har under flera år brottats med sina tomma lägenheter, men bolagets vd Håkan Bergström, som tillträdde i februari, ser en ljusning

I början av året hade antalet tomma lägenheter sjunkit något, till 95 stycken. Och sedan dess har det sjunkit ned till dagens 75 tomma lägenheter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Därtill är det alltså dags för rivning på Frommens väg i Kosta. Plus att ett hus, med fyra lägenheter på Frommens väg, har sålts till en företagare från Malmö.

– Han ska flytta in i en lägenhet och sedan ska han göra i ordning resten för sin verksamhet. Det är fullständigt perfekt, säger Håkan Bergström.

Annons

Och då är Lessebohus nere i 60 tomma lägenheter.

Läs ocksåUppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljonerCarolina Munkfors och Max Pettersson ståt på marken, Jocke Honkamäki står en våning upp i en byggnadsställning under uppbyggnad vid en ljus men smutsig putsad fasad. Längst till vänster syns en del av en lastbil. Uppsalahem har tvingats renovera fönster i Eriksberg och Svartbäcken genom ett åtgärdsföreläggande från kommunen.

– Vi börjar närma oss en nivå där det är acceptabelt. Ungefär 30 lägenheter till ska vi göra oss av med, antingen så tomställer vi helt med tillsyn, eller så säljer vi. Rivning är också ett alternativ men vi får ju inte riva där vi har hyresgäster, säger Håkan Bergström.

Att ha 30 tomma lägenheter i ett bestånd på totalt 885 lägenheter gör att Lessebos kostym passar, tycker Håkan Bergström.

Annons

– Då har vi ental i varje by och det känns som rimligt. Det betyder ju inte heller att de stor tomma utan de behövs för en viss omsättning, det flyttas och det behöver renoveras, säger Håkan Bergström.

Läs ocksåHyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik"Kvinna vid hus som ska rivas.
Läs också Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.