Annons

LKF bygger om Linero centrum

Lund 94 nya lägenheter och en rejäl ansiktslyftning av Linero centrum. Nyligen gav styrelsen i LKF klartecken till en av de största satsningarna i det kommunala bolagets historia.

LKF investerar 275 miljoner kronor i en omfattande om- och utbyggnad av Linero centrum som byter namn till Linero torg. En stor livsmedelsbutik och två höghus med totalt 94 hyreslägenheter byggs där det i dag är parkeringsplats. Bostäderna ska få en egen takträdgård med odlingsmöjligheter. Dessutom kommer den redan befintliga centrumbyggnaden att renoveras.

– Denna storsatsning på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats både för de som bor på Linero men också för boende i hela östra Lund, skriver bolagets vd Håkan Ekelund i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Hyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.