HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

LKF kontrollerar dricksvatten efter giftlarm

Lund LKF kommer att genomföra vattenprover  för att kontrollera dricksvattnet i en fastigheten på Bankgatan/Västra Mårtensgatan. Det skriver Sydsvenskan.

I ett informationsbrev till de boende i huset skriver LKF att man vill försäkra sig om att vattnet håller en fullgod dricksvattenkvalitet med avseende på halten av det farliga ämnet bisfenol A. Provtagningen och analysen av vattnet beräknas ta två till tre veckor.

Bakgrunden till vattenproverna är upptäckten att bostadsbolaget använt sig av farlig epoxiplast vid en renovering av dricksvattenrören i femton lägenheter i november 2008. Metoden att laga slitna rör genom att klä dem i plast på insidan, så kallad relining, är kontroversiell. Epoxiplasten som sprutas in i rören innehåller det farliga ämnet Bisfenol A som i år förbjöds i nappflaskor och andra plastprodukter inom EU.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

– Om man hade haft kännedom om det man vet idag hade man sannolikt inte lagat rören på det sätt som skedde, säger Gunilla Flygare, marknadschef på LKF,  till Sydsvenskan.

Enligt henne är den aktuella fastigheten på Bankgatan och Västra Mårtensgatan det enda LKF-huset där epoxiplaster använts. Ett regelrätt stambyte är planerat i huset till nästa år

Läs också Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden Kallduschen: Vattnet stängs av i en månad – fick veta två veckor i förväg Här är kraven du kan ställa på din värd inför renoveringen: ”Ingen rätt till evakueringslägenhet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.