Annons

LKF kontrollerar dricksvatten efter giftlarm

Lund LKF kommer att genomföra vattenprover  för att kontrollera dricksvattnet i en fastigheten på Bankgatan/Västra Mårtensgatan. Det skriver Sydsvenskan.

I ett informationsbrev till de boende i huset skriver LKF att man vill försäkra sig om att vattnet håller en fullgod dricksvattenkvalitet med avseende på halten av det farliga ämnet bisfenol A. Provtagningen och analysen av vattnet beräknas ta två till tre veckor.

Bakgrunden till vattenproverna är upptäckten att bostadsbolaget använt sig av farlig epoxiplast vid en renovering av dricksvattenrören i femton lägenheter i november 2008. Metoden att laga slitna rör genom att klä dem i plast på insidan, så kallad relining, är kontroversiell. Epoxiplasten som sprutas in i rören innehåller det farliga ämnet Bisfenol A som i år förbjöds i nappflaskor och andra plastprodukter inom EU.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Om man hade haft kännedom om det man vet idag hade man sannolikt inte lagat rören på det sätt som skedde, säger Gunilla Flygare, marknadschef på LKF,  till Sydsvenskan.

Enligt henne är den aktuella fastigheten på Bankgatan och Västra Mårtensgatan det enda LKF-huset där epoxiplaster använts. Ett regelrätt stambyte är planerat i huset till nästa år

Annons
Läs också Cannabisodling, en dörr minerad med sprängmedel och försenade hyror – här är hyresgästen som gjort alla fel Svårt sjuka Rida tvingas leva med dyblött golv - klarar inte att skrapa: "Blir yr när jag försöker böja mig" Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Unika beslutet stoppade helkaklade badrum – värden behåller möjlighet att överklaga Unikt beslut stoppar helkaklat badrum och klinkergolv hos Mohamed: "En stor seger"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.