Annons

Lomma är säkraste kommunen i Skåne

Lomma ​Trots att Lomma och Malmö är nästan grannkommuner befinner de sig milsvid ifrån varandra. I alla fall när det gäller trygghet. I hela Skåne är Lomma den säkraste kommunen att bo i. I landet ligger Lomma på fjärde plats.
Lomma är en av landets tryggaste kommuner att bo i. Här sker nästan minst antal olyckor, bränder, våldsbrott, inbrott och stölder per 1 000 invånare. Det visar SKL:s, Sveriges kommuner och landstings, årliga sammanställning om olyckor och brottslighet.
I hela landet kommer kommunen på fjärde plats. Malmö däremot ligger på plats 275. Madeleine Hellberg som flyttade från Lund till Lomma år 2009 trivs bra och känner sig trygg i den lilla kommunen med 21 000 invånare.
–Jag känner mig aldrig rädd i Lomma. Och det är nära jobbmöjligheter i Lund och Malmö och bra för barnfamiljer, säger Madeleine Hellberg.
– Lomma ligger bra vid havet och nära motorvägen, säger Martina Skantz som flyttade till Lomma i fjor.
– Det är ett lugnt litet samhälle. Fast det skulle ha varit fler kaféer och restauranger här, säger Martina Skantz.
 
För ett par år sedan sålde kommunen sitt kommunala bostadsbolag LFAB till Stena Fastigheter. I januari 2011 finns inga lediga lägenheter hos bolaget enligt hemsidan.
– Att få tag på en hyresrätt i Lomma är helt omöjligt och de bygger nästan bara bostadsrätter och villor här, säger Rolf Persson, aktiv i Hyresgästföreningen och Lommabo sedan 40 år.
– Visst är det tryggt. Men alla kan inte lägga par miljoner på en bostad och jag tycker att det är för dåligt att kommunen inte har någon egen allmännytta.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.