Annons

Lyudmyla i Landskrona är Sveriges bästa granne

Landskrona Fler skulle säkert vilja det men det är bara hyresgästerna på Pilgatan 8 i Landskrona som gör det: Bor granne med Lyudmyla Nielsen.
– Jag är oerhört rörd och känner mig som en drottning. Det är fantastiskt att få höra att man betyder så mycket för så många, säger Lyudmyla Nielsen. På webbsajten grannar.se hamnade hon överst på prispallen bland tio utvalda finalister i deras tävling om Sveriges bästa grannar.
 
– En granne som bor i husets bottenplan kunde inte motstå chansen att få berätta för webbplatsens läsare om Luydmyla som nästan alltid har tid att ge en hjälpande hand och att vara en vän som lyssnar och som delar med sig av sin livsglädje och energi.
 
– Jag älskar livet och är tacksam för varje dag, säger Lyudmyla och det låter verkligen som om hon menar det.
 
Svåra händelser tidigare i livet har istället för att knäcka henne gett Lyudmyla en kämparglöd och ett ljust synsätt på livet. Hon föddes i Ukraina. Hon flyttade till Sverige för fem år sedan efter att dessförinnan ha bott flera år i både Polen och Danmark. Idag bor hon i Landskrona tillsammans med sin man och sin son i en fyrarummare på Pilgatan i centrala Landskrona.
 
-Det är nog här som jag haft det allra bäst i mitt liv, säger Lyudmyla. Kvarteret är fint och det är nära till havet. Vi har trevliga grannar och vi har fått många vänner som betyder enormt mycket för mig.
 
Bland dem som röstat och skrivit personliga inlägg på hemsidan finns fler än bara grannar. En tidigare chef, före detta kollegor och vänner har tillsammans med okända blivit tilltalade av beskrivningen som getts av Lyudmyla från Landskrona.
Själv tror hon att receptet till topplaceringen som bästa granne handlar om ödmjukhet, energi och intuition.
 
– Jag känner liksom på mig när folk kan behöva lite hjälp eller sällskap. Om man har lust att sitta ute på gården och ta en kopp kaffe så är det naturligt för mig att bjuda dem som råkar ha vägarna förbi. Ser man att det är lite smuts i trappan så sopar man upp och har man en blomma till övers kan man alltid ställa den i trappan.
 
Förutom att umgås med familjen, grannar och vänner är inredning och måleri två passioner. Sedan ett år tillbaka läser hon en distanskurs till inredningsarkitekt och det skulle vara drömmen att i framtiden kunna ha det som mer än ett fritidsintresse.​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Inger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj" Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.