Annons

Mamma och fyra barn vräks

Lidköping ​Skadegörelse, ideliga bråk, en hotfull hund. Trots att en utflyttad son ligger bakom de flesta klagomålen måste mamman och de fyra syskonen flytta från sin lägenhet i Lidköping. Det har hyresnämnden beslutat.

​Familjen flyttade in i den aktuella lägenheten sommaren 2007. Då hade man redan bott i området i åtta år. Redan från början uppstod bråk och problem med grannarna.

Klagomålen handlade främst om gap, skrik och hundskall. Under åren har också ett antal grannar känt sig hotade och trakasserade av familjen. Flera har flyttat som en direkt följd.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Familjens hund har varit en källa till oro i bostadsområdet. Enligt ett vittne har hunden agerat hotfullt mot både människor och andra hundar och dessutom försökt hugga förbipasserande.

När värden gick med på att familjen flyttade till den större lägenheten för snart fyra år sedan var ett villkor att familjen gjorde sig av med hunden och att störningarna upphörde. Det lovade kvinnan.

Annons
Enligt värden har dock störningarna fortsatt och hunden finns kvar. Det är främst äldste sonen som är orsak till problemen. Han har även gjort sig skyldig till skadegörelse på fastigheten, ett brott som han fällts för i tingsrätten.

Trots varningsbrev och personliga möten har man inte fått hyresgästen att göra något åt saken. I juni förra året sa värden därför upp hyreskontraktet. Frågan gick till hyresnämnden eftersom kvinnan inte gick med på att flytta.

Under sammanträdet nekade kvinnan till att det förekommer några störningar. Hunden tog dessutom äldsta sonen med sig när han flyttade hemifrån.
Vittnesuppgifter och tingsrättsdomen om skadegörelse hörde till de konkreta delarna som låg till grund för hyresnämndens beslut.

Annons

Det finns anledning att räkna med att problemen kommer att fortsätta skriver nämnden. Även om sonen skaffat egen bostad kommer han besöka sin familj och nämnden finner ingen anledning att tro att kvinnan kommer att kunna hantera sonen och hunden.

Läs ocksåKenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgarantiEn man i 60-årsåldern lutar sig mot dörrposten in till ett hus.
Hyresnämnden går därmed på värdens linje. Hyreskontraktet sägs upp. Kvinnan har till 25 februari på sig att överklaga beslutet.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.