Annons

Marks Bostad yrkar på höjd hyra för ökade kostnader

Mark Marks Bostads AB vill höja hyrorna med 2,33 procent nästa år. Det behövs för att ha råd med ökade driftskostnader menar bolaget. Oroande högt, tycker Hyresgästföreningen.

Taxorna höjs och nästa år väntas både ett större hyresbortfall och ökade personalkostnader. Det är en del av förklaringen bakom Kommunala Marks Bostads AB krav på höjd hyra med 2,33 procent nästa år. Från Hyresgästföreningens sida anser man att det är högt med tanke på låga räntor och prisnivåer som ligger stilla.

– Företaget går dessutom bra. Sammantaget borde detta märkas även i hyresgästernas plånböcker, säger Hyresgästföreningens förhandlare Ann-Christin Josefsson i ett pressmeddelande.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hon tycker det är oroande när hyreskraven hela tiden ligger över andra prishöjningar i samhället.

Annons

– Många hyresgäster har en utsatt ekonomi och de ekonomiska förutsättningarna att klara en hyreshöjning är begränsade. Detta i kombination med en växande bostadsbrist gör det än svårare för den enskilde hyresgästen att byta bostad och på så sätt påverka sin hyra, säger Ann-Christin Josefsson.

Annons

Här hittar du andra yrkanden från kommunala värdar i Västra Götaland. 

Läs också Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Därför stoppas Linda att byta till drömlägenhet: ”Diskriminerande för oss på mindre orter” Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.