Annons

Måste ringa hyresvärden för att bli insläppt i tvättstugan

Malmö Hyresgästen anklagas för att släppa in kriminella i huset. Nu vägrar hyresvärden ge henne nycklar till källare och tvättstuga. I stället får hyresgästen ringa och boka tid med vaktmästaren när hon ska tvätta.
foto på nycklar i dörr
Foto: Pixabay

Det var problem med spring i källaren och tvättstugan. Enligt hyresvärden släppte hyresgästen in kriminella i de allmänna utrymmena i hyreshuset i Limhamn. När hyresgästen tappade bort sin nyckel vägrade hyresvärden att ge henne en ny. De hänvisade till störningarna från den ”kriminella verksamheten”. Nu har hon varit utan nycklar i ett år. Hon får tvätta en gång varannan vecka. Då måste hon boka en tid i tvättstugan och sedan kontakta vaktmästaren som kommer och släpper in henne. Likadant är det om hon ska in i sitt vindsförråd.

Hyresgästen förnekar att hon att bidragit till några störningar i huset och har nu vänt sig till hyresnämnden med krav på att hyresvärden ska lämna ut en nyckel till henne. Hon har erbjudit sig att betala för en ny nyckel men det har inte bevekat hyresvärden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen är inkopplade i fallet och de menar att det inte finns några skäl till att inskränka hyresgästens tillgång till de allmänna utrymmena. Hyresgäster ska ha tillgång till både förråd och tvättstuga för att lägenheten ska anses vara ”fullt brukbar”.

Annons
Läs också Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Huvudnycklar till 200 bostäder försvann: Lars-Birger fick vänta i månader på låsbyte Borttappad nyckel kan kosta tusenlappar: "Jag rekommenderar alla att byta lås" Tappat nycklarna? Så här mycket kan det kosta dig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.