HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mata fåglar på balkongen inte skäl till uppsägning

Varberg Kvinnan i Varberg matar fåglar från balkongen. Grannen under hävdar att hon inte kan använda sin balkong på grund av fågelbajs och smutsigt vatten. Men det är inte skäl nog till uppsägning, enligt hyresnämnden.
Foto: Bengt Nyman/Wikipedia Commons

Varbergs Bostad har tidigare varnat kvinnan och sagt till henne att hon måste sluta med fågelmatning och vårdslöst vattnande.

Grannen under har även anmält att hon hört kvinnan kalla henne ”idiot” och ”psykiskt instabil” inför andra människor. Även detta har kvinnan fått en varning för av Varbergs Bostad.

Läs ocksåLeif GW Persson är svenskarnas drömgranne – i år igen

Grannen hävdar att det kommer fågelbajs på hennes balkong så gott som dagligen. Sedan påsken 2016 har hon inte kunnat vädra, fälla ut markisen, lämna dynor i utemöblerna eller ställa ut tvättställ på balkongen.

Kvinnan erkänner att hon regelbundet matar två skator, men säger att de tar sin mat i näbben och flyger därifrån utan att bajsa. Hon nekar till att vattna så att det rinner jordblandat vatten ner till grannen. Däremot går hon med på att hon uttalat sig kritiskt om grannen, som hon anser tidigare har kommit med falska anklagelser mot henne inför bostadsbolaget.

Hyresnämnden konstaterar att det sedan tidigare råder ett spänt förhållande mellan de båda grannarna. Ingen annan granne har klagat på kvinnan. Det har inte gjorts någon ordentlig utredning om hennes fågelmatande, och det kan inte uteslutas att fågelbajs kunnat hamna på grannens balkong av andra orsaker.

Läs ocksåAF Bostäder vill säga upp student

Att säga nedvärderande saker om sin granne är inte heller skäl till uppsägning. Kvinnan lider dessutom av en sjukdom som gör henne sårbar om hon skulle bli av med lägenheten.

Allt detta sammanvägt gör att hyresnämnden inte anser att det finns skäl till att kvinnan ska sägas upp.

 

Läs ocksåBalkongrenoveringen tog över tre månader – för första huset
Läs också Stalkade granne - måste flytta Hyresgäst som stal el från trapphuset sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.