Annons

Mata fåglar på balkongen inte skäl till uppsägning

Varberg Kvinnan i Varberg matar fåglar från balkongen. Grannen under hävdar att hon inte kan använda sin balkong på grund av fågelbajs och smutsigt vatten. Men det är inte skäl nog till uppsägning, enligt hyresnämnden.
Foto: Bengt Nyman/Wikipedia Commons

Varbergs Bostad har tidigare varnat kvinnan och sagt till henne att hon måste sluta med fågelmatning och vårdslöst vattnande.

Grannen under har även anmält att hon hört kvinnan kalla henne ”idiot” och ”psykiskt instabil” inför andra människor. Även detta har kvinnan fått en varning för av Varbergs Bostad.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Grannen hävdar att det kommer fågelbajs på hennes balkong så gott som dagligen. Sedan påsken 2016 har hon inte kunnat vädra, fälla ut markisen, lämna dynor i utemöblerna eller ställa ut tvättställ på balkongen.

Kvinnan erkänner att hon regelbundet matar två skator, men säger att de tar sin mat i näbben och flyger därifrån utan att bajsa. Hon nekar till att vattna så att det rinner jordblandat vatten ner till grannen. Däremot går hon med på att hon uttalat sig kritiskt om grannen, som hon anser tidigare har kommit med falska anklagelser mot henne inför bostadsbolaget.

Annons

Hyresnämnden konstaterar att det sedan tidigare råder ett spänt förhållande mellan de båda grannarna. Ingen annan granne har klagat på kvinnan. Det har inte gjorts någon ordentlig utredning om hennes fågelmatande, och det kan inte uteslutas att fågelbajs kunnat hamna på grannens balkong av andra orsaker.

Läs ocksåAnmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”Kollage med ett hyresavtal, profil av en man och en domstolsförhandling.

Att säga nedvärderande saker om sin granne är inte heller skäl till uppsägning. Kvinnan lider dessutom av en sjukdom som gör henne sårbar om hon skulle bli av med lägenheten.

Allt detta sammanvägt gör att hyresnämnden inte anser att det finns skäl till att kvinnan ska sägas upp.

Annons

 

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Inger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.