Annons

Max fick ”bästa veckan” på twitterkontot @Sweden

Stockholm En av tio miljoner svenskar, Max Karlsson, har tagit täten i att skapa en motbild till Donald Trumps utspel om Sverige. Till vardags bor han i Skärholmen och jobbar på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Max Karlsson, förhandlingshandläggare på Hyresgästföreningen, har försvarat Sverige mot Trump och fördomar i veckan. Efter den amerikanska presidentens tal i Florida förra helgen exploderade Twitter med vad som hände #lastnightinsweden. Intresset för Sverige ökade dramatiskt.

– Det är jättekul, kontot har 120 000 följare, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad var det som hände?
– Det blev jättestort, jag fick många frågor. Särskilt som Twitter är Trumps kanal, det är där en stor del av hans bas bildades, och han använder det som ett officiellt verktyg för sin politik.

Annons

På twitterkontot @Sweden har Max Karlsson lagt ut statistik från offentliga källor för att visa att Sverige är långt ifrån det sammanbrott förespeglats. Han har svarat på frågor och gjort undersökningar, där en betydande majoritet höll med om att fakta och erfarenhet är bättre underlag för politiska beslut än rädsla och rykten. Det har gjort honom till en företrädare för Sverige både utomlands och här hemma.

– Under veckan har flera amerikanska medier haft inslag och jag fick skriva en kolumn i Washington Post. I Sverige har Expressen gjort en intervju och jag har varit med i P1:s Nordegren & Epstein. Nu kommer en intervju i Die Welt och australiensk radio i helgen, berättar Max Karlsson.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hur fick du den här uppgiften?
– Svenska institutet som driver kontot låter en vanlig svensk sköta det en vecka i taget. Jag blev nominerad av en kompis och fick den här veckan. Jag hade tänkt skriva om andra saker, men nu blev det inte riktigt så. Kanske hinner jag i helgen, jag har tre dagar kvar.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.