Annons

Medling kring Toarpshus-hyror

Borås Hyresgästföreningen och kommunala Toarpshus kan inte komma överens om årets hyror. Nu får centrala medlare ta fram ett bud.

Toarpshus har begärt en hyreshöjning på 2,35 procent från årsskiftet för sina knappt 350 lägenheter. Men förhandlingarna med Hyresgästföreningen har inte haft framgång. En stötesten är vilken kostnadsutveckling som kan förväntas. 

Föreningens motbud är 1,85 procents höjning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– År 2012 var ett bra år för bostadsföretag i allmänhet med fallande räntor och priser. Lägre kostnader borde skapa utrymme för att öka underhållet av lägenheter. Hyresgästföreningen anser att vårt slutliga motbud ger bolaget rimliga ekonomiska förutsättningar att klara sina åtaganden för 2013, säger Hyresgästföreningens förhandlare Ann-Christin Josefsson i ett pressmeddelande. 

Annons

De centrala medlarna får nu lägga fram ett förslag på hyresnivå eller att hänvisa tvisten till Hyresmarknadskommittén (HMK) för ett beslut. Det beslutet är i så fall bindande för parterna.

Hyresmarknadskommittén består av representanter från de allmännyttiga bostadsföretagens organisation (SABO) och Hyresgästföreningens riksförbund.

Annons
Läs ocksåFörra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen
Läs också Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.