Annons

Micasa skänker dödsbo till välgörenhet

Stockholm Micasa och Stockholms Stadsmission har inlett ett samarbete för att slippa slänga ibland hela hem. I stället får Stockholms Stadsmission överta hela eller delar av bohaget.

 – Vi är jätteglada för att vi har fått igång det här samarbetet. Både Stadsmissionen och vi är verksamma i Stockholms stad, så det kändes naturligt, även om vi inte stänger dörren för andra samarbeten, säger Maria Ehn, kommunikationschef på Micasa.

Hur kommer det sig att ni inte har gjort det här tidigare?
– Det finns ett minutiöst regelverk som vi måste följa, men nu har vi fått grönt ljus från våra jurister. Hon som har arbetat med att slänga sakerna tidigare tyckte det kändes så otroligt sorgligt. Vi vill ju arbeta hållbart och miljövänligt, säger Maria Ehn.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Den genomsnittliga hyresgästen är 81,4 år gammal.
– Det är viktigt att poängtera att vi skänker saker först när vi inte får tag i några anhöriga, eller när de struntar i grejerna, säger Maria Ehn.

Annons
Läs också Tidigare äldrebostäder hyrs ut dyrt till desperata – ”bättre att bo på gatan” Dödsbo lämnades i avfallssäckar på gatan – "fruktansvärt respektlöst" Kommunalt bolag hotade att vräka barn efter mammans död När sambon dog ville värden vräka Osvaldo Dödförklarades i alla register – trots att han lever: ”Oerhört jobbigt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.