Annons

Mindre pengar till miljonprojekt

Nyheter Hyresgästföreningens projekt för att rusta upp miljonprogrammets bostäder blir av med en tredjedel av sin budget. – Vi gör vissa omprioriteringar, säger Torborg Wärn, kanslichef vid Hyresgästföreningen.​
Uppdrag M är Hyresgästföreningens satsning för att rusta upp miljonprogrammet i Sverige.
Miljonprogrammet syftar på den miljon lägenheter som byggdes under åren 1965-1975.
Upprustningen ska ske såväl fysiskt som socialt med hyresgästernas önskemål i fokus.
Den ursprungliga budgeten för Uppdrag M på nationell nivå var i år på 4,8 miljoner kronor.
Hyresgästföreningens förbundsstyrelse godkände i går, måndag, ett förslag som kraftigt förändrar den ekonomiska situationen för projektet.
Drygt en tredjedel av pengarna försvinner och den nya budgeten är nu i stället på 3 miljoner kronor.
– Vi gör vissa omprioriteringar i projektet säger Torborg Wärn, kanslichef vid Hyresgästföreningen.
 
Det handlar bland annat om en halvering av antalet konsulttjänster på grund av ett minskat behov, samt utbildningar som nu i stället ska bekostas av regionerna, enligt Torborg Wärn.
De ansvariga för projektet hade dessutom planer på en ambitiös webbplats som nu skjuts på framtiden i väntan på ett bättre beslutsunderlag.
– Vi var nog lite överambitiösa när vi lade den ursprungliga budgeten i november, säger Ewa Frisk, chef för boendeenheten vid riksförbundet.
– Men nu känner vi oss trygga och är övertygade om att det här kommer att bli bra, säger hon.
Kanslichef Torborg Wärn försäkrar att projektet för att rusta upp miljonprogrammet är högprioriterat och att hyresgästerna inte ska märka av de ekonomiska förändringarna.
 
 

Annons
Fakta: Hyresgästerna bor billigare

Fakta: Uppdrag MProjektet fokuserar på tio bostadsområden i Sverige, däribland Vivalla i Örebro, Herrgården i Malmö och Malmvägen i Sollentuna.

Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.