Annons

Minskat antal medlemmar i Norrland

Norrbotten Hyresgästföreningen i Norrland har förlorat drygt 200 medlemmar under 2008. – Målet för 2009 är att öka med 500, säger Jonny Eriksson, regionchef på Hyresgästföreningen.
Vid förra årets slut hade Hyresgästföreningen region Norrland 34086 medlemmar. 217 färre än vid årets början. Anledning till medlemstappet är, enligt Jonny Eriksson, vakanser och sjukdom bland värvarna.
 
– Speciellt under våren tappade vi en del medlemmar på grund av detta, men under de sista månaderna förra året så ökade vi. Så jag tycker ändå att vi kan vara ganska nöjda, säger Jonny Eriksson.
 
HGF Norrland är indelat i 16 föreningar. Av dessa ökade antalet medlemmar i Piteå mest. Ökade gjorde även Bräcke/Ragunda/Ånge, Strömsund, Härjedalen, Örnsköldsvik, Gällivare samt Östra Norrbotten. Minskade mest gjorde Östersund.
 
–Det är svårt att svara på vad som gör att det minskar och ökar på olika orter. Det går ofta upp och ner så här, säger Eriksson.
 
Årets mål är att öka medlemsskaran med 500 personer.
 
– Vi har full bemanning på värvningen och ska dessutom få förstärkning från Skåne så jag tror att vi ska klarar målet.
 
Tror du att den ekonomiska krisen påverkar medlemsvärvningen?
– Visst kan det vara så att människor upplever att det inte har råd att vara med i Hyresgästföreningen i kristider, men samtidigt kan det vara tvärtom, att det är i kristider som folk tycker att det verkligen är viktigt att vara med och få en större trygghet, säger Jonny Eriksson.
 
Nästan 40 procent av de som gick ur Hyresgästföreningen 2008 gjorde det på grund av att de bytte boendeform.
 
Flest medlemmar, 8618 personer, har Södra Västerbotten. Minst antal medlemmar har Strömsund med 404 stycken.
De trognaste medlemmarna i Norrland återfinns i Kiruna och Härjedalen.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.