HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

(Miss)skötsel kan komma att påverka hyran

Malmö I framtiden ska Malmömodellen även titta på hur värden sköter eller missköter sina fastigheter.

Förvaltningen kan komma att påverka hyresnivån.

– De här kraven kan man enligt min uppfattning ställa redan i dag. Fördelen är att det nu konkretiseras och att parterna faktiskt har en samsyn om vad som är en acceptabel nivå, säger Caisa Andersson, tillförordnad chefsjurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåRökare anklagas för att ha nikotinskadat lägenhet – skuldsatt i åtta år: ”Känns som att bli rånad”MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, kräver ytterligare en hyresgäst på ersättning för rökskador.

Det handlar om grundläggande saker som att det ska vara lätt att göra felanmälningar och att städning av allmänna utrymmen sker på ett tillfredsställande sätt.

– En anledning till att man bor i hyresrätt är ju att man vill ha servicen, säger Caisa Andersson.

Annons
Läs också Mångårig regionordförande lämnar: ”Det är dags att släppa fram nytt folk” Rekordnotan: 337 000 kronor för rökare som flyttat ut De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Bodde nio månader i lägenheten – nu stämmer värden rökaren på 141 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.