HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Misstänkt härbärge i lägenhet stör grannar

Malmö Grannar menar att lägenheten fungerar som någon typ av härbärge och förstahandshyresgästerna har flyttat till Danmark. Nu vill hyresvärden riva kontraktet.
Foto: Emma Larsson/TT, Pixabay, Angelica Söderberg,

Störningsjouren har kallats till den aktuella lägenheten i Malmö vid flera tillfällen. Ingen av gångerna har förstahandshyresgästerna synts till. I stället har det funnits en större grupp män i lägenheten som stört grannarna hyreshuset. Störningsjouren bekräftar i sina rapporter att de hört högljudda röster och musik från lägenheten när de varit på plats.

När grannar klagade hos hyresvärden och framförde misstankar om att det handlade om någon typ av härbärge upptäckte värden att minst sex män var folkbokförda i lägenheten. Och ingen av dessa var någon av förstahandshyresgästerna – ett gift par som utvandrat till Danmark. Den olovliga andrahandsuthyrningen och störningarna gör nu att värden vill riva hyreskontraktet. Hyresnämnden ska avgöra fallet.

Läs ocksåBodde fem år på annan adress - nu ryker kontraktet
Läs också Sänkt betyg för hyresvärdar i Västsverige Krav på höjda hyror i region Aros-Gävle Varbergsbo fick värden att åtgärda en rad brister Marcus får 48 kronor för råttor på balkongen – tre trappor upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.