Annons

Misstänkt härbärge i lägenhet stör grannar

Malmö Grannar menar att lägenheten fungerar som någon typ av härbärge och förstahandshyresgästerna har flyttat till Danmark. Nu vill hyresvärden riva kontraktet.
Foto: Emma Larsson/TT, Pixabay, Angelica Söderberg,

Störningsjouren har kallats till den aktuella lägenheten i Malmö vid flera tillfällen. Ingen av gångerna har förstahandshyresgästerna synts till. I stället har det funnits en större grupp män i lägenheten som stört grannarna hyreshuset. Störningsjouren bekräftar i sina rapporter att de hört högljudda röster och musik från lägenheten när de varit på plats.

När grannar klagade hos hyresvärden och framförde misstankar om att det handlade om någon typ av härbärge upptäckte värden att minst sex män var folkbokförda i lägenheten. Och ingen av dessa var någon av förstahandshyresgästerna – ett gift par som utvandrat till Danmark. Den olovliga andrahandsuthyrningen och störningarna gör nu att värden vill riva hyreskontraktet. Hyresnämnden ska avgöra fallet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.