Annons

MKB bygger 120 nya studentbostäder

Malmö ​Sedan i somras och fram till nästa vår kommer det kommunägda bostadsbolaget i Malmö, MKB, att bidra med 120 nya studentlägenheter.

​Redan i somras invigdes 35 nyproducerade studentlägenheter i Sege park. Under hösten färdigställs också ett korridorboende med 4 rum och gemensamt kök i samma område.

Annons
Vid studentboendet Rönnen i stadsdelen Värnhem kunde internationella studenter i slutet av sommaren flytta in i ett nytt korridorsboende med sammanlagt 26 rum med gemensamt kök och senare under hösten och vintern inreds ytterligare två våningar i huset vilket ger ytterligare 52 rum till studenter.
I en av MKB:s fastigheter i Rörsjöstaden byggs också ett vindsutrymme om till fyra korridorsrum.
 
– Det känns bra att kunna erbjuda en redan hårt ansträngd bostadsmarknad nya lägenheter. Vi som jobbar på MKB Student träffar dagligen studenter som är i stort behov av boende. Vi följer marknadens efterfrågan och vår ambition är att bygga fler studentbostäder, säger Hampus Trellid, affärsområdeschef på MKB.
 
Läget på studentbostadsmarknaden visar positiva tendenser. En bidragande orsak är det samarbete och erfarenhetsutbyte som har pågått mellan Studentkåren, Malmö högskola, Stadsfastigheter och MKB det senaste halvåret.
 
– Samarbete är nödvändigt för att våra studenter ska ha en chans på bostadsmarknaden. Vi är idag mycket glada för den relation vi har med MKB, inte minst inför denna höst, säger Therese Kinnberg, bostadsadministratör på Malmö högskola.
För att öka studenternas delaktighet i utvecklingen av studentbostäder har MKB startat ett samarbete med Rönnens studenter i ett nätverk som kallas MKB:s Studentvärdar.
 
Erfarenheten visar på ett stort engagemang. Bland annat har studentvärdarna deltagit i inredning av gemensamma utrymmen (inköp av möbler och val av färger). De arrangerar för den årliga grillfesten på Rönnen för MKB:s samtliga studentbostadskunder. De ansvarar också för de nystartade fredagsträffarna i entrén på Rönnen under temat ”After School”. MKB kommer att under hösten starta upp ett motsvarande nätverk på studenthuset Sommarstaden med 145 stycken lägenheter.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Efter strandningen – nytt försök att komma överens om hyrorna för 64 000 Efter kraschlandningen – så ska hyresjätten tvingas förhandla igen Rekordkravet blev ratat - förhandlingar om hyror för 65 000 har brutit samman

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.