HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

MKB: tio personer är för mycket i en trea

Malmö Hyresnämnden menar att uppgifter i folkbokföringsregistret ska anses vara korrekta. Bedömningen kan få stora konsekvenser för en av MKB:s hyresgäster på Seved i Malmö.

Tio personer är folkbokförda i lägenheten på Seved och det är sju personer för mycket för trean, enligt MKB. Värden tror att den egentliga hyresgästen har överlåtit bostaden utan tillstånd och att han inte längre behöver den för egen del.

Mannen å sin sida har berättat för hyresnämnden att han tagit in en mamma och hennes fyra barn som inneboende. Han ska dessutom haft problem med personer som skrivit sig på adressen men som aldrig bott där och säger sig ha bett Skatteverket om hjälp med att lösa problemet.

Läs ocksåFörfattarens skattesmäll – nekas avdrag för Östermalmsvåning som arbetslokalSkattesmäll, Östermalm, Östermalmsvåning

Annons

Han har berättat om ett arbete som inneburit att han ofta befinner sig på resande fot. Men MKB har kontrat med att lägga fram annan information. Värdens utredare av svartkontrakt har tagit fram vittnesuppgifter om att mannen i själva verket bor på en annan adress i Malmö.

Hyresnämnden gick tidigare på MKB:s linje och gav klartecken för uppsägningen. Delar av argumentationen byggde på uppgifterna från folkbokföringen, att tio personer faktiskt bor i Sevedslägenheten. Nämnen menar att man måste kunna lita på register av den här typen.

Annons
Läs ocksåFriad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Hyresgästen har nu överklagat beslutet till Svea hovrätt. Han insisterar på att han visst har ett behov av lägenheten. Att han har sagt upp sig från sin kringflackande anställning gör att hans behov av bostaden har stärkts, skriver han.

Läs också Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Journalistens lägenhet blev bordell – kan förlora kontraktet Förslaget om att stoppa skatteplanering försvann

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.