Annons

MKB vill höja hyran med 3 procent

Malmö MKB vill höja hyrorna med 3 procent från första april i år. Det är nästan dubbelt så mycket som Hyresgästföreningens uppgörelse med Fastighetsägarföreningen.

Det kommunala bostadsbolaget lämnade på måndagen in sitt yrkande till Hyresgästföreningen. 3 procent begär bolaget med hänvisning till att detta är vad andra skånska bostadsbolag har begärt samt en uppskattad ökning av bruksvärdet under 2012. Ett märkligt resonemang, tycker Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

– Jag skulle behöva se ett ekonomiskt underlag för att kunna kommentera kravet. De sista åren har vi nästan inte fått något underlag, MKB vill uppenbarligen inte förhandla utifrån sina kostnader, säger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen har redan enats med Fastighetsägarföreningen om en hyreshöjning på 1,55 procent i Malmö för 2013. Förra året gjorde Hyresgästföreningen också upp med de privata värdarna först. MKB krävde då att få höja hyrorna med 4,5 procent men till slut, efter segdragna förhandlingar rättade sig MKB efter uppgörelsen med Fastighetsägarföreningen på 2,56 procent. Thomas Lindgren hoppas på ett liknande förlopp i år.

– I min värld är det så att uppgörelsen med Fastighetsägarföreningen borde gälla för hela Malmö. Jag kommer att arbeta för det i förhandlingarna med MKB, säger han.

Annons
Läs också Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.