Annons

MKBs vinst – 42 miljoner kronor

Malmö ​Förra årets satsningar på underhåll gör att kommunala bostadsbolaget MKB minskar sin vinst från rekordåret 2009. Då var vinsten 195 miljoner kronor. För förra året landar den på totalt 42 miljoner kronor.

Under förra året lade MKB 500 miljoner kronor på underhåll vilket är en ökning med 25 procent från 2009. Enligt företaget är det ett skäl till att vinsten minskar från föregående år. Underhållet består bland annat av renovering av stammar, badrum, fasader och tak. Underhållsnivån kommer att ligga på samma nivå under 2011.
 
– Det är viktigt att MKB fortsätter gå med vinst. Vi har ett stort ansvar och vinst krävs för att vi ska kunna ta det, säger Sonny Modig.

Annons
MKB har påkallat om hyresförhandlingar men varken Hyresgästföreningen eller MKB vill berätta hur stor hyreshöjning som företaget har krävt för att undvika att hyresförhandlingarna förs i media.  

Annons
Fakta: MKBs vinst


År 2010: 42 miljoner kr
År 2009: 195 miljoner kr
År 2008: 40 miljoner kr
År 2007: 124 miljoner kr
År 2006 190 miljoner kr

 

Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.