HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Möglig lya i Älmhult

Älmhult Två hyresgäster i Älmhult har så dålig miljö i sovrummet att de sover i vardagsrummet. Men efter kommunens inspektion ska mögelskador och ventilation åtgärdas.

Huvudvärk, kliande ögon, hudirritation, illamående, täppt i näsan och svårt att andas.

Hyresgästen kopplade sina symptom till misstänkt mögel i sovrummet och kontaktade miljö- och byggförvaltningen i Älmhult. Det har blivit så illa att hyresgästen och hennes sambo har flyttat ut från sovrummet och sover i vardagsrummet.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

I förra veckan inspekterades lägenheten i den privatägda fastigheten i Älmhults kommun.

Annons

Kommunens inspektör uppfattade att luften i lägenheten kändes mycket instängd och dålig och noterade även grågröna fläckar på väggen som bedömdes vara mögel.

Fastighetsägaren har fått fyra punkter som ska åtgärdas. En av åtgärderna har påbörjats. I veckan har en ventilationsfirma tittat på ventilationen och fann vissa brister. Om dessa åtgärdas så kommer förmodligen problemen att försvinna. Möglet bedöms nämligen vara ytmögel och en förbättrad ventilation skulle få problemen att rätta till sig, enligt miljö- och byggförvaltningens bedömning.

Annons
Läs ocksåMiljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Förvaltningen kommer att följa upp samtliga åtgärder under december månad.

Läs också Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Stämdes för mögel i lägenhet – därför frias hyresgästen Jörgen har ingenstans att ta vägen – tvingas bo kvar i möglig lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.