HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mölndalsbostäder vill höja hyran

Mölndal Mölndalsbostäder vill höja hyrorna med 1,5 procent. Det är ett lägre krav än tidigare år, men Hyresgästföreningen tycker ändå att det är för högt.
Mölndalsbostäder vill höja hyran med 1,5 procent.

Driften och underhållet kräver ökade inkomster, anser Mölndalsbostäder. Det kommunägda bostadsbolaget vill därför höja hyrorna med i snitt 1,5 procent. För en genomsnittslägenhet på 66 kvadratmeter med en hyra på 5 869 kronor, skulle det innebära en höjning på 88 kronor i månaden.

2014 krävde Mölndalsbostäder nästan dubbelt så mycket, 2,78 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen hamnade dock den slutliga höjningen på 1,5 procent, alltså samma summa som bolagets startkrav i år. Men Hyresgästföreningen tycker ändå att Mölndalsbostäder borde vara mer återhållsamma med tanke på det extremt gynnsamma ekonomiska läget, med en reporänta på noll procent och närmast icke-existerande inflation.

Läs ocksåRåttor och kriminella intog lägenhet i Mölndal

Andra yrkanden från bolag i Västra Götaland hittar du här

Färdiga uppgörelser finns i den här listan.

Läs också Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor Hyreshöjning hos Mölndalsbostäder Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Mölndalsbostäder vill höja hyran

Göteborg Runt 3 500 hushåll i Mölndal riskerar att åka på en hyreshöjning på 2,78 procent i år. Men först väntar förhandlingar med Hyresgästföreningen.
Foto: Magnus Åsblad
Mölndalsbostäder vill höja hyran med 2,78 procent år 2014.

Hyresförhandlingarna om hyrorna för år 2014 är i full gång. Nu har kommunägda Mölndalsbostäder kommit med sitt krav på hyreshöjningar: 2,78 procent vill bolaget höja hyrorna med, enligt ett brev från Hyresgästföreningen som idag dimper ned i brevlådorna hos berörda medlemmar.

För en hyresgäst med en månadshyra på 5 000 kronor skulle det innebära en höjning med 139 kronor.

Läs ocksåRåttor och kriminella intog lägenhet i Mölndal

Förra året ville Mölndalsbostäder höja hyran ungefär lika mycket. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen höjdes hyran till slut med i snitt 1,92 procent.

LÄS MER:

Nu finns det en rad uppgörelser som är klara för 2014 års hyror i Västra Götaland. Du hittar dem här.

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor

På många andra håll i länet pågår ännu hyresförhandlingar. Här kan du läsa hur mycket hyresvärdarna vill höja hyrorna.

Läs också Hyreshöjning hos Mölndalsbostäder Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.