HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Möten och mingel i Gottsunda

Uppsala Partidueller, paneldebatter och politikermingel. Politikerveckan i Almedalen? Nej, demokratifestivalen i Gottsunda. En festival som också är till för stadsdelens barn med mycket dans, fotboll och lek.

För andra året i följd skippar Hyresgästföreningen region Aros-Gävle seminarier under politikerveckan i gotländska Almedalen för att jobba mer på hemmaplan.

Under torsdagen och fredagen anordnas en demokratifestival i Gottsunda som en egen liten politikervecka i miniatyr kompletterad med barn- och familjeaktiviteter.

Läs ocksåMarie vill bli husombud i Jonsered igen

– I Almedalen pratar alla men det är ingen som lyssnar. Här har vi chansen att mötas på riktigt, säger projektledaren Vicktoria Baggi.

Gottsunda är ett bra ställe att hålla till på, anser hon.

– Här finns en enorm kraft. Stadsdelen sjuder av kreativtet, människor som vill förändra och har idéer. Alla politiker som säger sig vilja skapa trygga och bra bostadsområden borde komma hit och lyssna på Gottsundaborna.

Läs ocksåFick hjälp av grannen att fånga den misstänkte tjuven

En av de politiker som fanns på plats när festivalen inleddes på torsdagen var Ylva Stadell, S, vice ordförande i Uppsalas socialnämnd.

Hon brukar vara i Almedalen den här veckan. Men i år valde hon Gottsunda där hon medverkade i en paneldebatt om bostadssituationen för Uppsalas våldsutsatta kvinnor och minglade runt bland festivalbesökarna.

– Många känner sig otrygga samtidigt som det finns en ovanligt stor gemenskap här. Så man får man en blandad bild av Gottsunda, konstaterade hon.

Läs också”Man kanske inte bara ska lyssna på dem som skriker högst”

För barnen och ungdomarna handlar tvådagarsfestivalen mycket om dans, fotboll och lek.

Under torsdagen anordnades också ett poetry slam med bland annat regerande svenske mästaren Mattias Hammarström från Uppsala.

När festivalen fortsätter i dag, fredag, kommer filmkändisarna i somaliska bandylandslaget för att spela fotboll med alla barn och ungdomar.

Läs också Han startade insamling för branddrabbade hyresgäster Områden kan strykas från lista

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.